Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Παγασητικός - νησίδα Αλατάς. «Ναι στην επένδυση όχι στην Κατοχή»

 


Την αντίθεση του με την ενοικίαση της νησίδας Αλατάς για 99 χρόνια εκφράζει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Σταμάτης Βακούλας, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές εκμεταλλευόμενοι την δεδηλωμένη πρόθεση της Πολιτείας να ξεμπλοκάρουν οι επενδύσεις και την αγωνία των Τοπικών Κοινωνιών για την πολυπόθητη Ανάπτυξη, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την συγκυρία και απαιτούν σχεδόν την ιδιοκτησία (κατοχή) του Αλατά.
Αναφερόμενος στην επένδυση ο κ. Βακούλας τόνισε ότι αφουγκράζονταν την Τοπική Κοινωνία του Τρικερίου και συμφωνεί στην επένδυση με χρονική διάρκεια σύμβασης τα 51 έτη από την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Ο κ. Βακούλας προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή την διεξαγωγή την έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Νοτίου Πηλίου, με θέμα την χρονική επιμήκυνση της Σύμβασης Εκμετάλλευσης της Νησίδας Αλατάς.

«Σίγουρα μια σύμβαση 99 ετών, θα κάνει ιδιαίτερα ελκυστική (με περισσότερα κέρδη) την πρόταση τους, στην προσπάθεια τους για εξεύρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων, για την κατασκευή και λειτουργία της Τουριστικής Μονάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βακούλας, ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι «99 χρόνια είναι πολλά και σχεδόν προτείνουν την πώληση του Αλατά, ενώ η Σύμβαση θα δεσμεύει τρείς ολόκληρες γενιές ανθρώπων. Από την πλευρά μου προτείνω να γίνει λαϊκή συνέλευση στο Τρίκερι ώστε να εκφραστούν οι κάτοικοι».
Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Βακούλας σημειώνει ότι ο κ. Δημήτρης Κολοβυδούρης (της Δημοτικής Ομάδας του κ. Δημάρχου),εξέφρασε τον προβληματισμό του, μιλώντας για 113 χρόνια Σύμβασης (14 χρόνια που πέρασαν και άλλα 99 της νέας σύμβασης), που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την απώλεια του Αλατά, λόγω χρησικτησίας, όπως επίσης και ο κ. Ιωάννης Πασιάς (της Δημοτικής Ομάδας του κ. Δημάρχου, εκλεγόμενος στο Τρίκερι) είπε ότι είναι αρκετά τα εναπομείναντα 51 χρόνια (από την αρχική σύμβαση των 65 ετών) για να είναι επικερδής ή επένδυση και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πρόταση των 99 ετών.

Τέλος ο κ.Βακούλας αναφέρει: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εκπρόσωποι των Επενδυτών παρουσίασαν την πρόταση τους: νέα Σύμβαση διάρκειας 99 ετών, από την στιγμή που θα εκδοθεί η Αδεια Οικοδομής των Εγκαταστάσεων, να συνεχίσει να ισχύει η τωρινή σύμβαση έως την έναρξη ισχύος της νέας, να μην πληρώνουν τα 18.000 ευρώ ετησίως( που προβλέπονται από την τωρινή σύμβαση αλλά να τα πληρώσουν όλα μαζί (με τους τόκους)εφόσον εγκριθεί η επένδυση, την αύξηση των εσόδων του Δήμου στο ποσοστό του 1,5% των ακαθαρίστων εσόδων της επένδυσης, δεν δεσμεύθηκαν για τα Ανταποδοτικά τέλη».



πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου