Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ανακαλύφθηκε παράξενο αμφίβιο χωρίς μάτια και πνεύμονες στον Αμαζόνιο!




Ανακαλύφθηκε παράξενο αμφίβιο χωρίς μάτια και πνεύμονες στον Αμαζόνιο!



Ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στον Αμαζόνιο επιθεωρούσαν ειδικοί στη Βραζιλία όταν κατά τύχη έπεσαν πάνω στο Atretochoana eiselti, ένα παράξενο πλάσμα χωρίς μάτια, πνεύμονες και άκρα.
Έξι από τα πλάσματα αυτά- πρόκειται για μία οικογένεια που μοιάζει με «τυφλά φίδια» όμως είναι πιο κοντά στις σαλαμάνδρες- βρέθηκαν να ζουν στο βυθό του ποταμού Madeira στην περιοχή Rondonia, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.
Η ανακάλυψη έγινε τον περασμένο Νοέμβριο κατά την αποστράγγιση μέρους του ποταμού, ωστόσο ανακοινώθηκε μόλις χθες, οπότε και ταυτοποιήθηκε το είδος.
Ο Julian Tupan, βιολόγος της εταιρείας Santo Antonio Energy, η οποία κατασκευάζει το φράγμα, είπε σε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα πως ελάχιστα είναι γνωστά γι’ αυτά τα αμφίβια. «Από τα έξι που περισυλλέξαμε ένα πέθανε, τρία αφέθηκαν πίσω στη φύση και δύο κρατήθηκαν για εξετάσεις», πρόσθεσε, «παρότι μοιάζουν με φίδια δεν είναι ερπετά αλλά πλησιάζουν τις σαλαμάνδρες και τους βατράχους».
«Πιστεύουμε πως αναπνέουν μέσω του δέρματός τους και πιθανώς τρέφονται με μικρά ψάρια και σκουλήκια, αλλά ακόμα δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. Ο Αμαζόνιος είναι ένα κουτί γεμάτο εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τα ερπετά και τα αμφίβια. Μένουν ακόμα πολλά να ανακαλυφθούν», κατέληξε.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου