Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Καβάλα-Νέστος. Ημερίδα για την εκτροφή σαλιγκαριών

 
 
 
Νέστος: Ημερίδα για την εκτροφή σαλιγκαριών
 
 
 
 
Ημερίδα με θέμα την εκτροφή σαλιγκαριών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012, στις 19.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου του δήμου Νέστου, δίπλα στο Κέντρο Υγείας στη Χρυσούπολη. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η παροχή πληροφοριών για τη σωστή εγκατάσταση και λειτουργία μιας μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών, τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάσει η συγκεκριμένη μορφή συμβολαιακής γεωργίας, οι τρόποι χρηματοδότησης της καθώς και τα οφέλη που αυτή αποφέρει στους επενδυτές.
Το ζήτημα της εκτροφής σαλιγκαριών ως επένδυση στον πρωτογενή τομέα τίθεται έντονα τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια στην χώρα μας, ως εναλλακτική επένδυση, με καινοτόμο παραγόμενο προϊόν και με συγκριτικά πλεονεκτήματα που δίνει εξαγωγικές δυνατότητες στις Ευρωπαϊκές αγορές τροφίμων.
Οι παραγωγοί και ενδιαφερόμενοι που προχωρούν στην εγκατάσταση και λειτουργία των εκτροφείων, επενδύουν σε μια νέα, εναλλακτική, μορφή αγροτικής παραγωγής τα οφέλη της οποίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε επενδυτή.
Ήδη στην Ελλάδα, έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος εργασιών της ως επένδυσης και έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα 570 εκτροφεία σαλιγκαριών, ενώ δρομολογείται μια σειρά από ενέργειες με απώτερο στόχο τη δημιουργίας μια μονάδας επεξεργασίας και συσκευασίας σαλιγκαριών στην Περιφέρεια ΑΜΘ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου