Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ιδού. Το κόκκινο τροποποιημένο κόκκινο πορτοκάλι.



Οι ερευνητές εστίασαν σε ουσίες που ονομάζονται…



Η είδηση αναφορικά, με την ανακάλυψη του γονιδίου υπεύθυνου για το χρώμα στο κόκκινο πορτοκάλι της Σικελίας, έκανε το γύρο του κόσμου, καταγράφοντας πολλές και αντικρουόμενες απόψεις.


Η ομάδα των επιστημόνων που διεξήγαγε την έρευνα στο John Innes Centre di Norwich, βρήκε τον τρόπο να απομονώσει το γονίδιο για να μετατρέψει ένα κοινό πορτοκάλι σε Κόκκινο Πορτοκάλι, το οποίο από τη φύση μπορεί να καλλιεργηθεί αποκλειστικά στις περιοχές της Σικελίας, σε ειδικές κλιματικές συνθήκες. Εντός των 7 επόμενων χρόνων το Κόκκινο Πορτοκάλι της Σικελίας, το οποίο δημιουργήθηκε στο εργαστήριο, θα μπορεί να καλλιεργηθεί οπουδήποτε στον κόσμο, όπως στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία, παρακάμπτοντας τις κυρίαρχες συνθήκες του προϊόντος, δηλαδή το σεβασμό στη φύση και στην παράδοση.



πηγή: www.engene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου