Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μεσσηνία: Έκλεψαν 8.000 κεφάλια αγκινάρες


Οι κλέφτες με την αδυναμία στις...αγκινάρες!


Πάνω από 8.000 κεφάλια αγκινάρες έκλεψαν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα από αγροκτήματα στη Μικρομάνη. Επρόκειτο για παραγωγή της εταιρείας ΑΓΡΟΜΕΣΣ, η οποία εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες, στη διάρκεια της νύχτας.
Ο Παναγιώτης Κορωνιός είναι αγανακτισμένος από τις αλλεπάλληλες κλοπές στα αγροκτήματά του.

Οπως λέει μέχρι τώρα έκλεβαν μέχρι 1.000 αγκινάρες κάθε φορά, όμως αυτή τη φορά το θράσος των κλεφτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού έκοψαν κι έκλεψαν 5.000 αγκινάρες από το ένα χτήμα και 3.000 από το άλλο.

"Δεν ξέρω αν ήταν τσιγγάνοι ή όχι. Πάντως σκοπεύω να φτάσω στα άκρα άμα τους πιάσω. Ετσι ή αλλιώς μας έχουν εγκαταλείψει όλοι στην τύχη μας" λέει με μεγάλο παράπονο εξαπολύοντας απειλές για τους δράστες.

Και ο θυμός του δεν οφείλεται μόνο στις κλοπές στα αγροκτήματα. Οπως λέει είχε πέσει θύμα των κλεφτών με τις μαξιλαροθήκες, τους οποίους κυνήγησε, συνελήφθησαν αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι. "Φυλάμε τα κτήματα και μας κλέβουν στα σπίτια μας. Φυλάμε στα σπίτια μας και κλέβουν την παραγωγή μας. Δεν ξέρουμε τι να πρωτοκάνουμε για να φυλαχτούμε" αναρωτιέται απελπισμένος. "Προσπαθούμε να επιβιώσουμε" συμπληρώνει και υπογραμμίζει πως είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα, αφού η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα. Οσο για την καλλιέργεια, τα λιπάσματα ολοένα και ακριβαίνουν ενώ το κάθε κεφάλι αγκινάρας κοστίζει 20 λεπτά. "Και αν τον Απρίλιο μας κλέβουν 8.000 κεφάλια αγκινάρας, το Μάιο θα κλείσουμε" λέει με παράπονο ο κ. Κορωνιός υπογραμμίζοντας πως οι κλέφτες ούτε Εφορία πληρώνουν και ζουν τζάμπα.


Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου