Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ιωάννινα. Ορεινοί αγώνες στο Λύγγο Ζίτσας

OREINOIΟ Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου "Η Αγία Τριάδα", ο Δήμος Ζίτσας και το "Zagori Mountain Running".
διοργανώνουν την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στη Λύγγο Ν. Ιωαννίνων, τους πρώτους "Ορεινούς Αγώνες Λύγγου".
Στη γνωστή, από προηγούμενους αγώνες ΜΤΒ, κλειστή διαδρομή "Λ2"-μήκους 6.550μ και υψομετρικής διαφοράς 229μ, με τη μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους και φυσικού τοπίου - θα φιλοξενηθούν οι εξής αγώνες:
Ορεινό τρέξιμο (3 γύροι). Συνολική απόσταση 19,5 km - Έναρξη 8:30Ορεινή ποδηλασία (3 γύροι). Συνολική απόσταση 19,5 km - Έναρξη 11:30Μεικτό αγώνισμα ορεινού τρεξίματος (19,5 km) και ορεινής ποδηλασίας (19,5 km), με ενδιάμεσο διάλειμμα. Έναρξη τρεξίματος 8:30. Έναρξη ποδηλασίας 11:30. Συνολική απόσταση 39 km.
Η αφετηρία και ο τερματισμός όλων των αγωνισμάτων θα γίνονται στην Πάνω Χώρα Λύγγου, δίπλα στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο. Θα υπάρχουν δύο σταθμοί ανεφοδιασμού (με νερό, ισοτονικό ρόφημα και ξηρή τροφή). Ο πρώτος στην αφετηρία - τερματισμό και ο δεύτερος στο μέσο περίπου της διαδρομής. Κατά μήκος της "Λ2" θα υπάρχουν σταθμοί ασφαλείας και ασύρματης μεταφοράς πληροφοριών για τους αγώνες, στελεχωμένοι από εκπαιδευμένους εθελοντές και οχήματα υποστήριξης.
Για τους ποδηλάτες θα είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους, και προστατευτικών γαντιών. Για τους δρομείς θα είναι προαιρετική η χρήση υδροδοχείου μέσης και batton στήριξης.
Κάθε αθλητής θα τρέξει με δίκη του ευθύνη, έχοντας υποβάλει στη γραμματεία, πριν την έναρξη του αγώνα, την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Για τους αθλητές κάτω των 18 ετών θα χρειαστεί υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τους κηδεμόνες τους.
Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια. Στους τρεις πρώτους αθλητές κάθε αγωνίσματος, θα δοθούν τιμητικά μετάλλια και κύπελλα.
Μετά τη λήξη του αγώνα θα υπάρξει μπουφές με διάφορα εδέσματα και θα ακολουθήσει πάρτι (καιρού επιτρέποντος).
Η Λύγγος βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρα περίπου και απέχει 30 λεπτά από τα Ιωάννινα. Ανήκει στη γεωγραφική ενότητα των Γραμμενοχωρίων (Ζωοδόχος - Γράμμενο - Βαγενήτι - Πολύλοφος - Λύγγος ή Μοσπίνα) του Δήμου Ζίτσας.


πηγή: http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου