Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Μια μπίρα από… τυρί ροκφόρ!Μια μπίρα από… τυρί ροκφόρ! [φωτό]

 


Οι λάτρεις της μπίρας έχουν τώρα έναν επιπλέον λόγο… απόλαυσης, καθώς οι Βρετανοί τυροκόμοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πιο «τυρένια» μπίρα στον κόσμο, συνδυάζοντας την πικάντικη γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα του ροκφόρ με τα βασικά συστατικά μιας καστανής μπίρας.
perierga.gr - Μια μπίρα από... τυρί ροκφόρ!«Η περίφημη The Blue Brew θα κάνει τους πότες… υπερήφανους», λένε εκπρόσωποι της βρετανικής Ένωσης Τυροκόμων Stilton και της Ζυθοποιίας Belvoir, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις για το εν λόγω εγχείρημα.
perierga.gr - Μια μπίρα από... τυρί ροκφόρ!
Η ιδέα ανήκει σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Βρετανία, όπου οι καταναλωτές μπίρας κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «εάν θα ήθελαν να έχει η μπίρα τους… τυρένια γεύση και ποιο τυρί θα επέλεγαν για το λόγο αυτό». 
perierga.gr - Μια μπίρα από... τυρί ροκφόρ!
Τα αποτελέσματα έφεραν στην πρώτη θέση το μπλε τυρί Stilton, εξαιτίας της πικάντικης γεύσης του που φαίνεται να ταιριάζει ιδανικά στα χαρακτηριστικά της μπίρας. Οι πρώτες δοκιμές, άλλωστε, δείχνουν ότι η The Blue Brew «είναι ακατανίκητη στη γεύση, με σαφείς υπαινιγμούς Stilton σε κάθε γουλιά»…
perierga.gr - Μια μπίρα από... τυρί ροκφόρ! 
πηγή: perierga.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου