Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βόλος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο η μαρίνα



Μετά τις τροποποιήσεις της μελέτης με τις οποίες εισάγεται για γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.  Να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η τροποποίηση της τεχνικής έκθεσης για τη μαρίνα στο «κορδόνι», που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ζήτησε με χθεσινές δηλώσεις του από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης.
Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Βόλου για τις τροποποιήσεις με τις οποίες εισάγεται οσονούπω προς γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας το master plan του Οργανισμού Λιμένος Βόλου σημείωσε ότι θα πρέπει ο Δήμος να δει τις τροποποιήσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι αλλαγές που γίνονται καλύπτουν τις ενστάσεις του Δήμου που έχει αντιπροτείνει άλλες θέσεις για τη χωροθέτηση της μαρίνας στο « κορδόνι».
Υπενθυμίζεται πως στην τεχνική έκθεση τονίζεται χαρακτηριστικά πως « ο ανεφοδιασμός με καύσιμα θα γίνεται από τον υφιστάμενο σταθμό στο κρηπίδωμα τελωνείου. Η μαρίνα θα διαθέτει εγκατάσταση υποδοχής λυμάτων και επεξεργασίας αυτών καθώς και συστήματα ασφάλειας της ζώνης του τουριστικού λιμένα, δίκτυα παροχής νερού, ηλεκτρικού και τηλεφωνοδότησης.
Για τις ανάγκες της στάθμευσης, όπως προστίθεται στην τεχνική έκθεση της ομάδας των μελετητών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι χώροι στον κεντρικό προβλήτα ή ιδιωτικοί χώροι στις γειτονικές οδούς.
Η μορφή και οι διαστάσεις της υφιστάμενης γέφυρας, τονίζουν σε άλλο σημείο οι μελετητές, δεν επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων οπότε διερευνήθηκαν άλλες εναλλακτικές μέθοδοι κάλυψης των έκτακτων αναγκών και τροφοδοσίας του μικρού κτηριακού συγκροτήματος της νέας μαρίνας (πυροσβεστικό, ασθενοφόρο, όχημα παραλαβής αποβλήτων κ.α.) οι οποίες και θα εξειδικευθούν κατά τη φάση της μελέτης - αδειοδότησης.
Ενδεικτικά προτείνεται να διατίθεται, μονίμως αγκυροβολημένο πυροσβεστικό πλοιάριο, πλησίον της μαρίνας ή και άλλα πρόσθετα μέτρα που θα συστήσει η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη φάση αδειοδότησης. Για την κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας προτείνεται η χρήση ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων, τα οποία να μπορούν να φέρουν και φορείο μέχρι το σημείο πρόσβασης των νοσοκομειακών στην παραλιακή ζώνη.
Το μικρό κτηριακό συγκρότημα της νέας μαρίνας, το οποίο μπορεί να είναι μειωμένο κατά 100 τ.μ, θα περιλαμβάνει μόνο τις απαραίτητες ελάχιστες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το Ν. 2160/93, ήτοι συγκρότημα αποχωρητηρίων και ντους, αποθήκες και καταστήματα διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης ( μίνι μάρκετ).
Το διοικητήριο με το λιμενικό σταθμό, το τελωνείο και τις άλλες συναφείς αρχές και το ιατρείο, όπως σημειώνουν οι μελετητές στην τροποποιημένη τεχνική έκθεση για τη μαρίνα στο κορδόνι, ενσωματώνονται στο εφαπτόμενο στο κτίριο του ΟΛΒ κτήριο της παλαιάς αποθήκης στον Κεντρικό Προβλήτα για την ελαχιστοποίηση της κτηριακής επιβάρυνσης του προσήνεμου μόλου».



πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου