Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Έρχεται το μικρότερο οικολογικό αυτοκίνητο του κόσμου!



Έρχεται το μικρότερο οικολογικό αυτοκίνητο του κόσμου!




Περίπου ενάμισι μέτρο ύψους, 35 κιλά βάρους και πλάτος μόλις ένα μέτρο. Ναι αυτό είναι αυτοκίνητο και ονομάζεται «Volpe». Μπορεί επίσης να φορτιστεί σε οποιαδήποτε πρίζα!
Το «Volpe» είναι ένα καθαρά αυτοκίνητο πόλης με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει μόλις τα 50 χλμ/ώρα, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι και τόσο ταξιδιάρικο… Έχει μικρό χώρο αποσκευών, όμως έχει πολλά μα πολλά πνεονεκτήματα, όπως αναφέρει το iefimerida.gr
Η εταιρία Volpe ανήκει στον Ιταλό επιχειρηματία Ρομάνο Αρτιόλι, πρώην ιδιοκτήτη των εμπορικών σημάτων της Bugatti και Lotus, και σχεδιάστηκε από την εταιρία Zagato. Στόχος του μίνι- αυτοκινήτου είναι να διευκολύνει τους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων και να ανακουφίσει από τη κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Η Isabella Artioli, αντιπρόεδρος της Volpe, δήλωσε: «Το αυτοκίνητο μας απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να κινούνται μέσα στη πόλη με στιλ και ελευθερία. Το πάρκινγκ θα είναι μια απλή υπόθεση και θα διευκολυνθεί η αστική κυκλοφορία».
Το Volpe ανήκει στη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων τετράκυκλων και για την οδήγηση του απαιτείται δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Όταν βγει στην αγορά – αρχές 2013 – θα κοστίζει περίπου 7.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου