Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τυφλός σκύλος απέκτησε… σκύλο – οδηγό!




Τυφλός σκύλος απέκτησε… σκύλο – οδηγό!





Όταν βάζεις στον ίδιο χώρο δύο σκύλους που δεν έχουν μεγαλώσει μαζί, συνήθως η κατάληξη είναι πολλά γαβγίσματα, ίσως και μερικές δαγκωνιές. Πολύ σπάνια τα δύο ζώα τα πάνε καλά και τελικά γίνονται αχώριστοι φίλοι.
Αυτό συνέβη ωστόσο με δύο σκυλιά στην Οκλαχόμα, τα οποία όχι μόνο έγιναν φίλοι, αλλά βοήθησαν το ένα το άλλο, ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Η 1 έτους Μπλερ μεταφέρθηκε σε άσυλο ζώων, όταν ακόμα ήταν αδέσποτη και είχε δεχτεί πυροβολισμό. Ακόμα και όταν ξεπέρασε τον κίνδυνο και τα σωματικά της τραύματα θεραπεύτηκαν, παρέμεινε φοβισμένη και δύστροπη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να βρεθεί κάποιος να την υιοθετήσει.
Από την άλλη, ο Τάνερ, ένα 2χρονο Golden Retriever, γεννήθηκε τυφλός και με πολύ σοβαρές κρίσεις επιληψίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ίδιο άσυλο με την Μπλερ όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης του, καθώς κι αυτός δεν μπορούσε να βρει κάποιον να τον υιοθετήσει εξαιτίας της εντατικής φροντίδας που χρειαζόταν.
Πριν από μερικούς μήνες, τα δύο σκυλιά τοποθετήθηκαν στον ίδιο χώρο, και παρά τα προβλήματά τους, άρχισαν να παίζουν μαζί. Όταν η Μπερ συνειδητοποίησε ότι ο Τάνερ ήταν τυφλός, αντί να το εκμεταλλευτεί, άρχισε να τον βοηθάει, οδηγώντας τον προς το φαγητό και το νερό του, και γαβγίζοντάς του, κάθε φορά που πλησίαζε ένα τοίχο.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες, οι κρίσεις επιληψίας του Τάνερ μειώθηκαν δραματικά, ενώ η Μπλερ έγινε πιο φιλική με το προσωπικό του ασύλου. Μάλιστα, πλέον τον οδηγεί με λουράκι όταν βγαίνουν βόλτα μαζί, ώστε να είναι σίγουρη ότι θα είναι ασφαλής, ενώ δεν αφήνει κανέναν άλλο να πιάσει το λουρί.
Τώρα, οι υπεύθυνοι του ασύλου αναζητούν κάποιον να υιοθετήσει και τα δύο σκυλιά, αλλιώς, όπως λένε θα τα κρατήσουν εκεί, καθώς δεν γίνεται να χωριστούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου