Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ψάχνουν τον …serial killer ζώων στο Περού



 

 
Ποιός είναι ο …serial killer ζώων στο Περού;


Οι αρχές του Περού προσπαθούν να διαλευκάνουν τα αίτια θανάτου περισσότερων από 500 πελεκάνων και 5 θαλάσσιων λεόντων σε μια περιοχή όπου πριν μερικούς μήνες είχαν ξεβραστεί 877 νεκρά δελφίνια. Φυσικά δεν ψάχνουν κατά κυριολεξία έναν…μανιακό δολοφόνο, αλλά την αιτία που προκάλεσε τις μαζικές αυτές δολοφονίες.
Τα νεκρά πουλιά και τα ζώα εντοπίστηκαν κατά μήκος της βόρειας ακτογραμμής της χώρας σε έκταση 70 χιλιομέτρων.
Οι ζωολόγοι, που διεξάγουν την έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι πελεκάνοι και οι θαλάσσιοι λέοντες ψόφησαν μερικές ημέρες νωρίτερα. Στις αρχές αυτού του χρόνου στην ίδια περιοχή του Περού ξεβράστηκαν στην ακτή από τα κύματα και τα νεκρά δελφίνια.
Η αιτία του θανάτου τους μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί.
Οι επιστήμονες, που εντόπισαν τα κουφάρια κι άλλων θαλάσσιων πτηνών, «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, ενώ η περουβιανή κυβέρνηση δηλώνει «βαθιά ανήσυχη». Εξετάσεις γίνονται στα νεκρά ζώα, με τις πρώτες αναφορές να εκτιμούν ότι οι πελεκάνοι πέθαναν στην παραλία όπου βρέθηκαν και όχι στη θάλασσα, ενώ για την περίπτωση των δελφινιών οι επιστήμονες διερευνούν την πιθανότητα να πέθαναν εξαιτίας μιας επιδημίας ιού.
Δεν αποκλείεται επίσης να είναι μια επίπτωση του ανθρώπινου «πολιτισμού»…


πηγή: http://www.prionokordela.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου