Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η πιο στοργική πολική αρκούδα στον κόσμο!



ΦΩΤΟ: Η πιο στοργική πολική αρκούδα στον κόσμο!



Τα μικρά αρκουδάκια κουράστηκαν από το μακρύ ταξίδι ως τις ακτές του Χάντσον Μπέι και απαίτησαν από τη μαμά τους παιχνίδια στο χιόνι. Δεν τους χάλασε το χατίρι αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τον φωτογράφο και οι τρυφερές στιγμές στο παγωμένο τοπίο προκάλεσαν χαμόγελα σε εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.
Η τεράστια πολική αρκούδα προσπαθεί να μεταφέρει τα παιδιά της από το καταφύγιο του χειμέριου λήθαργου (μια πιο ελαφρά μορφή χειμέριας νάρκης) στις ακτές του Καναδά όπου θα βρουν πιο εύκολα τροφή τους επόμενους, ζεστούς, μήνες, σύμφωνα με το iefimerida.gr







Στο δρόμο θα μάθει τα μικρά να κυνηγούν για την τροφή τους, να προστατεύονται από τους κινδύνους και να επιβιώνουν στα δύσκολα, ακόμα κι όταν εκείνη δεν είναι κοντά τους να τα φροντίζει (τα αρκουδάκια θα μείνουν με τη μαμά τους για δυόμιση χρόνια περίπου).






Πού και πού, όμως, σε αυτή τη διαδρομή των 57 χιλιομέτρων θα σταματά για να παίξει με τα μωρά της ή απλώς για να τα αφήσει να χαλαρώσουν λίγο πάνω στην πλάτη της…








Ο φωτογράφος Τόμας Μάνγκελσεν δεν κρύβει ότι παραλίγο να φωνάξει από την χαρά του για τις τρυφερές στιγμές που απαθανάτισε έπειτα από ατελείωτες ώρες παρακολούθησης της οικογένειες σε θερμοκρασίες έως και -5 βαθμούς Κελσίου!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου