Κάτοικοι της Αγριας, προκειμένου να αποφύγουν τη συχνή εκκένωση των βόθρων στα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους
Δεν τους έφταναν όλα τα άλλα προβλήματα στην Αγριά, έχουν και το πρόβλημα με τα... μπουγαδόνερα. και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθαρότητα των θαλασσινών νερών της περιοχής και ευρύτερα του Παγασητικού ενόψει και του καλοκαιριού.
Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Βόλου δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι πολλοί είναι οι κάτοικοι της Αγριάς που ρίχνουν τα νερά, κυρίως από τα πλυντήριά τους, στο δίκτυο ομβρίων της περιοχής, μέσω του οποίου καταλήγουν στη θάλασσα.
Η πρακτική αυτή δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες μετέρχονται αυτές τις πρακτικές κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες, επειδή η περιοχή στερείταιαποχετευτικού δικτύου και πολλές οικοδομές έχουν στεγανούς βόθρους που γεμίζουν πολύ συχνά από τα ακάθαρτα, με αποτέλεσμα να καθίσταται επιτακτική ανάγκη η εκκένωσή τους. Ένα βυτιοφόρο για την εκκένωση του βόθρου μίας οικοδομής ζητά από 250-500 ευρώ, σημειώνουν χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής. Ποσό κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο, όπως προσθέτουν, ιδιαίτερα στις μέρες μας, για τα οικονομικά ενός νοικοκυριού. Υπάρχει μάλιστα, όπως σημειώνουν κάτοικοι της Αγριάς, τριώροφο συγκρότημα επτά κατοικιών στο Σουτραλί που έχει στεγανή δεξαμενή ακαθάρτων, οι ιδιοκτήτες του οποίου αναγκάζονται να καλούν την εταιρία εκκένωσης βόθρων κάθε εβδομάδα και να πληρώνουν περίπου 500 ευρώ.
Από την άλλη βέβαια οι υπηρεσίες του Δήμου επιχειρούν με συστάσεις να αποτρέψουν τους κατοίκους από την παραπάνω πρακτική εξηγώντας ότι η νοοτροπία τους αυτή έχει τεράστιεςεπιπτώσεις, τόσο για τη δημόσια υγεία των λουσμένων, όσο και για την τοπική οικονομία, αφού η θάλασσα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την περιοχή της Αγριάς. Οι συστάσεις ωστόσο πέφτουν στο κενό, καθώς η ανορθόδοξη αυτή πρακτική συνεχίζεται ακάθεκτη από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αρχή πήρε δείγματα από ακάθαρτα λύματα που βρέθηκαν να συχνάζουν σε δρόμους της περιοχής και εστάλησαν στη ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να ελεγχθούν όσον αφορά οτο μικροβιολογικό τους φορτίο. Η μόνη λύση για να μπει τέλος σε αυτή την ανορθόδοξη πρακτική είναι να κατασκευαστεί επιτέλους το πολυδάπανο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής και η μεταφορά των λυμάτων, μέσω των συνδετήριων αγωγών, στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ στην Μπουρμπουλήθρα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου
Γόρδιος δεσμός η υπόθεση με τα λύματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο κόμπος είναι δύσκολο να κοπεί.
ΑπάντησηΔιαγραφή