Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Γιορτή σπόρων από το «Πελίτι» στον Αλμυρό Μαγνησίας





Πραγματοποιείται στο δάσος Κουρί για δεύτερη χρονιά
Το Σάββατο 19 Μαΐου από τις 5.30 το απόγευμα στο δάσος Κουρί οι Αλμυριώτες για δεύτερη χρονιά και θα προσφέρουν - ανταλλάξουν ντόπιους, παραδοσιακούς σπόρους στην γιορτή που διοργανώνει η τοπική ομάδα Πελίτι.
Η γιορτή, όπως και πέρυσι, θα γίνει στο μικρό αμφιθέατρο-σκακιέρα και στον γύρω χώρο και θα περιλαμβάνει φακελάκια με σπόρους που θα δίνονται με σειρά προελεύσεως καθώς δυστυχώς δεν είναι άφθονοι. θα ακολουθήσει παζάρι ανταλλαγής που θα περιλαμβάνει κάθε λογής αντικείμενα (ρούχα, παπούτσια, συσκευές) που πιάνουν χώρο στις αποθήκες και τα ντουλάπια χωρίς να έχουν καμία αξία χρήσης καθώς μπορεί να είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλο! «Αφήνετε αυτά που φέρνετε και ψάχνετε για κάτι που θα είναι χρήσιμο σε σας», τονίζουν από την ομάδα Πελίτι.
Επίσης θα διαμορφωθεί χώρος όπου τα παιδιά, ίσως και κάποιοι μεγάλοι, θα ζωγραφίσουν με θέματα από την φύση με καθοδήγηση και υλικά που θα προσφερθούν.
Παράλληλα στο αμφιθέατρο θα γίνουν ομιλίες σχετικά με τη διάσωση και διάδοση - διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών και θα δοθεί χρόνος για ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων ανάμεσα στους ομιλητές και τους ακροατές και γνωριμία με το Πελίτι και την τοπική του ομάδα, ενώ θα κληρωθούν και φυτά της εποχής που ετοίμασε η τοπική ομάδα σε συνεργασία με τους μαθητές της Στ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Αλμυρού. Σαν κλήροι θα λειτουργήσουν οι αριθμοί που θα παίρνει ο κάθε εισερχόμενος στο χώρο της γιορτής.
Η γιορτή θα κλείσει με παράσταση Καραγκιόζη και μουσική από λαϊκό συγκρότημα ενώ όσοι παραβρεθούν στην γιορτή μπορούν να έχουν μαζί τους φαγητό ή ποτό της αρεσκείας τους ή της παραγωγής τους και να το μοιραστούν με τους διπλανούς τους μετατρέποντας την γιορτή σε ένα μικρό παρεΐστικο γλέντι.
Το τελικό πρόγραμμα ακόμη βελτιώνεται και εμπλουτίζεται και θα ανακοινωθεί σύντομα ενώ για επιπλέον ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα www.peliti.gr ή να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24220-25953 και 6974374582.


πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου