Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κρητικά αγροτικά προϊόντα στις Φιλιππίνες







Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε στις 23/04/2012 ο Πρέσβης των Φιλιππίνων στην Αθήνα, κ. Meynardo Montealegre και η Γραμματέας της Πρεσβείας και Υποπρόξενος Sheila Marie Tario, συνοδευόμενοι από τον Επίτιμο Πρόξενο της χώρας τους στο Ηράκλειο κ. Αλέξανδρο Φασουλάκη.
Την ξένη αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Μηνάς Μελισσείδης.
Κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας ανάμεσα σε επιχειρήσεις της Κρήτης και των Φιλιππίνων δεδομένου ότι πρόκειται για μια αγορά 95 εκατομμυρίων κατοίκων, στην οποία ο ρυθμός ανάπτυξης αγγίζει το 3,8% παρά την παγκόσμια ύφεση.
Ο πρέσβης της ασιατικής χώρας αναφέρθηκε στις προοπτικές εξαγωγής του κρητικού ελαιολάδου στις Φιλιππίνες, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν αρκετά διαδεδομένο, για τις ευεργετικές του ιδιότητες, στις ανώτερες οικονομικές τάξεις. Πρόσθεσε δε, ότι η χώρα του μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου στην Ασία και για άλλα κρητικά προϊόντα και υπηρεσίες, και κάλεσε τις κρητικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στις μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις που πραγματοποιούνται στις Φιλιππίνες.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου πρότεινε στους διπλωμάτες τη διερεύνηση δυνατοτήτων για την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών που ενδέχεται να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές συναλλαγές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 
πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου