Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πρασίνισε ο ουρανός της Μόσχας



Πρασίνισε ο ουρανός της Μόσχας [φωτο]



Πράσινος βάφτηκε ο ουρανός της Μόσχας.


Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών καθησύχασε τους πολίτες, ανακοινώνοντας ότι τα σύννεφα δεν είναι άλλο από μεγάλη ποσότητα γύρης, αποκλείοντας την περίπτωσης χημικού ατυχήματος σε εργοστάσιο στα περίχωρα της Μόσχας.
«Η γρήγορη άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή της Μόσχας οδήγησε στην άνθιση πολλών ειδών δέντρων» εξήγησε σε ανακοίνωσή του. «Γι’ αυτό, παρατηρούμε μια εισβολή γύρης».
Ωστόσο, αρκετοί πολίτες δημοσίευσαν στο twitter φωτογραφίες σχολιάζοντας ότι επικρατεί πανικός και ότι κλείνουν τα σχολεία.
«Γιατί όλα τα αυτοκίνητα είναι σήμερα σκεπασμένα με κάτι πράσινο; Είναι φυσική ή χημική ουσία;» έγραψε ένας μπλόγκερ στη δημοφιλή πλατφόρμα livejournal.
«Το βλέπω σαν πράσινο καπνό, από τον 22ο όροφο το βλέπω πολύ καλά και ειλικρινά με ανησυχεί» σημείωσε ένας άλλος.
Το Μετεωρολογικό Κέντρο της Ρωσίας περιέγραψε με χιούμορ το φαινόμενο: «Σήμερα οι Μοσχοβίτες αισθάνονται σαν ήρωες ταινίας καταστροφής με εξωγήινους εισβολείς» αναφέρει στην ιστοσελίδα του, διευκρινίζοντας και αυτό ότι το «πρασίνισμα» του ουρανού οφείλεται στη γύρη των λουλουδιών.
Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μολονότι κάποιοι ανέφεραν ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. «Ο κίνδυνος από τη γύρη αφορά μόνο τους αλλεργικούς και τους ασθματικούς. Για τους υπόλοιπους δεν είναι παρά μια εποχική ενόχληση» σημείωσε.









πηγή: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου