Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νέο κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων



Νέο κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων


 
Τέταρτο κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές στην Καλιφόρνια. To αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ωστόσο διαβεβαίωσε τους καταναλωτές για τα ασφαλή, υγιή βοοειδή των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, το ζώο δεν εκτρεφόταν για την παραγωγή κρέατος.
«Ουδέποτε η αγελάδα δεν παρουσίασε κίνδυνο για τη διατροφική αλυσίδα ή τη δημόσια υγεία. Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών δεν μεταδίδεται από το γάλα», υπογραμμίζει το υπουργείο και τόνισε πως «οι μηχανισμοί μας για την πρόληψη της νόσου έχουν τεθεί σε λειτουργία».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι εξαγωγές αμερικανικού βόειου κρέατος ανέρχονται σε 353 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, με το Μεξικό, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να είναι οι μεγαλύτερες αγορές για τις εξαγωγές αυτές.
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι διαθέτουν 90,8 εκατομμύρια κεφάλια βοοειδών, τα οποία αποτελούν κεφαλαιώδες μέρος της οικονομικής δραστηριότητας ορισμένων Πολιτειών όπως το Τέξας (νότιες ΗΠΑ), η Νεμπράσκα και το Κάνσας (κεντρικές), η Καλιφόρνια.


 
πηγή: 24h.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου