Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Τι πραγματικά συμβαίνει με την Ανθοκομική Κηφισιάς

 
 
Τι πραγματικά συμβαίνει με την Ανθοκομική Κηφισιάς
 
 
 
  • Ένας ιστορικός εκθεσιακός θεσμός στον ιστό προσωπικών προτιμήσεων και επιλογών
  • Απαιτείται παρέμβαση του δημάρχου κ. Νίκου Χιωτάκη



  • Επιλεκτικές σχέσεις και διακρίσεις εις βάρος ενός ιστορικού εκθεσιακού θεσμού, της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, φαίνεται πως προωθούν πρόσωπα τα οποία διατείνονται πως είναι στελέχη της δημοτικής επιχείρησης "Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς" και συνεργάτες του κ. Νίκου Γ. Χιωτάκη.
    Επικαλούνται το όνομά του ή μεταφέρουν αποφάσεις του εν αγνοία του. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το ύφος, η ασυνέπεια και τελικώς η απροθυμία που επέδειξαν τόσο η πρόεδρος της έκθεσης κ. Ελευθερία Λιαπάκη, όσο και ο στενός συνεργάτης της κ. Νίκος Θυμάκης έναντι της DPG Digital Media.
    Από τα μέσα Μαρτίου, τα αρμόδια στελέχη του ομίλου έχουν εκφράσει το ζωηρό ενδιαφέρον της διοίκησης να αναλάβουν τη χορηγία επικοινωνίας της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς τόσο το “Newsbomb.gr” μαζί με το “Gossip-tv.gr”, όσο και η εκδοτική εταιρεία «Ερεχθηΐδας». Μάλιστα έγιναν επανειλημμένες κρούσεις ενώ υπήρξε και επίσημη ηλεκτρονική αλληλογραφία με την κ. Λιαπάκη και τον κ. Θυμάκη.


    Προσβλητικό ύφος


    Από την αρχή οι συνεργάτες του δημάρχου Κηφισιάς δεν έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία για συνεργασία. Τη μια δεν καταλάβαιναν ποια είναι τα διαδικτυακά Μέσα, την άλλη δεν ήξεραν πώς θα γίνει η χορηγία επικοινωνίας και τελικά προσπάθησαν να καταφύγουν στα θεία, λέγοντας ότι αν στο περίπτερο τοποθετούνταν εκδόσεις που είναι σχετικές με την αστρολογία θα θεωρούνταν παγανιστικές και κολάσιμες από το θρησκευόμενο κοινό!
    «Είμαστε άνθρωποι της εκκλησίας και δεν πιστεύουμε στην αστρολογία. Δεν έχετε θέση εκεί» είπε ο κ. Θυμάκης, στέλεχος από τη διοργάνωση της έκθεσης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή θα ήταν και η άποψη του κ. Χιωτάκη.
    Ο κ. Θυμάκης είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στην «Αδελφότητα» θεολόγων «Ζωή», η οποία ως γνωστόν έχει δεχθεί ιδιαίτερη κριτική από την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος. «Είναι δυνατόν;» θα διερωτάτο ένας νοήμων άνθρωπος. Κι όμως στην Κηφισιά του 2012 είναι!
    Κι ενώ θα περίμενε κανείς περισσότερη συστολή και ευγένεια από ανθρώπους που ασχολούνται με τα λουλούδια, τελικά εισέπραξε αγένεια και εμπάθεια. «Κοιτάξτε κυρία μου, μην μας ενοχλείτε και μην μας διακόπτετε από τη σημαντική εργασία μας» αποκρίθηκε η κ. Λιαπάκη στο στέλεχος της DPG Digital Media ενώ το βλέμμα της ήταν στραμμένο στο μικρό καφέ του Άλσους.


    Επικοινωνία με τον Δήμαρχο


    Ύστερα από το περιστατικό αυτό επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη, ο οποίος όχι μόνο δεν γνώριζε όσα αποδίδουν στο πρόσωπό του η κ. Λιαπάκη και ο κ. Θυμάκης, αλλά μάλιστα επισήμανε πως με μεγάλη χαρά θα δεχόταν τη χορηγία επικοινωνίας μιας επιχείρησης που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου του, απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους και κυρίως, αποτελεί τον ισχυρότερο όμιλο διαδικτυακής ενημέρωσης στη χώρα.
    Παρά ταύτα, στο σημερινό ραντεβού που είχε στέλεχος της DPG Digital Media με την κ. Λιαπάκη δεν πέρασε ούτε η επιθυμία του κ. Χιωτάκη. Η πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς αποφάσισε να τιμωρήσει σε ένα μικρό και περιθωριακό περίπτερο την DPG Digital Media λες και θα έκανε χάρη. Ανέφερε ψευδώς ότι οι ενέργειες της επιχείρησης έγιναν την τελευταία στιγμή (από τις 15 Μαρτίου).


    Τι παίζεται


    Το πράγμα άρχισε να προκαλεί ερωτηματικά, ωστόσο, όταν ο κ. Θυμάκης (σ.σ. ένας συνεργαζόμενος γεωπόνος και ούτε καν η προϊσταμένη του) είπε με ύφος διά τηλεφώνου πως όσα χρειάζονται για την επικοινωνία τα έχει προσφέρει ο εκδοτικός όμιλος Λυμπέρη, «ο οποίος είναι πολύ γνωστός και βγάζει πολλά περιοδικά». Γι’ αυτό και μόνο θα πρέπει να απαντήσει η πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς:
    1. Ποιες δεσμεύσεις έχει λάβει έναντι του εκδοτικού ομίλου Λυμπέρη; Διότι δεν τίθεται θέμα αποκλειστικότητας εφ’ όσον τα δικτυακά Μέσα δεν θεωρούνται ανταγωνιστικά.
    2. Από πότε γίνονται αποκλεισμοί σε εκθεσιακές διοργανώσεις, οι οποίες δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα; Εκτός αν υποκρύπτονται υπόγειες διαδρομές, κάτι το οποίο πρέπει να αναζητήσει ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης και οι συνεργάτες του.
    3. Με ποιο δικαίωμα μεταφέρουν ψευδείς αποφάσεις και απόψεις του δημάρχου, προφανώς εν αγνοία του; Δεν έχουν τη στοιχειώδη αντίληψη πως όταν τα λένε αυτά σε δημοσιογράφους, σίγουρα θα αναζητηθεί επιβεβαίωση;


    Ωστόσο υπάρχει και κάτι ακόμα πιο σοβαρό που πρέπει να απαντηθεί από τους διοργανωτές της έκθεσης. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται δυσαρεστημένοι εκθέτες και επισκέπτες σχετικώς με την ποιότητα της διοργάνωσης. Λέγεται ότι η επισκεψιμότητα έχει πάρει την κατιούσα εξαιτίας της συμπεριφοράς και προσωπικών συνεννοήσεων που γίνονται στο παρασκήνιο. Αληθεύουν όλα αυτά;
    Το τελευταίο περιστατικό βάζει πολύ κόσμο σε υποψίες. Είναι δυνατόν να παίζονται «νταβατζιλίκια» στο περιθώριο ενός ιστορικού θεσμού, ο οποίος από το 1937 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για την Κηφισιά;
    Αν θα ήθελε κανείς να συνδέσει το όνομα του πρώτου προέδρου της έκθεσης, του αείμνηστου νομικού και βοτανολόγου Κωνσταντίνου Γουλιμή με αυτό του πολιτικού Μιλτιάδη Γουλιμή (ο οποίος από συνεργάτης του Χαριλάου Τρικούπη έγινε συνεργάτης του πολιτικού αντιπάλου του Θεόδωρου Δηλιγιάννη και τον άφησε εκτός Βουλής), δεν θα έμενε στη φράση «ανθ’ ημών Γουλιμής».
    Αντιθέτως θα την παρέφραζε λέγοντας αντί δημάρχου Χιωτάκη, πρόεδρος Λιαπάκη…





    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου