Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σε πολιτιστικό κέντρο μετατρέπεται η Σπιναλόγκα



Σε πολιτιστικό κέντρο μετατρέπεται η Σπιναλόγκα


 
Το νησί-απομόνωση των λεπρών, από το 1907 ως το 1957, μετατρέπεται σε χώρο τέχνης και αποκτά πάλι ζωή, με τη συμβολή του διάσημου εικαστικού Κώστα Τσόκλη και της ομάδας του, φέτος το καλοκαίρι.
«Εσύ ο τελευταίος νεκρός» είναι ο τίτλος της εικαστικής εκδήλωσης που θα εγκαινιαστεί στις 2 Ιουνίου και θα ρίξει αυλαία στο τέλος του Οκτώβρη.
Πηγή έμπνευσης αποτελεί η ίδια η ιστορία του νησιού. Ο καλλιτέχνης παραλληλίζει τη μοίρα των λεπρών με αυτή των τραγικών ηρώων του αρχαίου δράματος, που παρακολουθούσαν τη ζωή τους να φθίνει. Με αυτούς φιλοδοξεί να ταυτιστεί και ο επισκέπτης της έκθεσης και να οδηγηθεί στη λύτρωση μέσα από την ίδια την τέχνη και τη φύση. Μέσα από αυτή την πορεία ευελπιστεί ο καθένας να συνειδητοποιήσει τα δώρα της ζωής και της ελευθερίας και τη δική του τύχη.
Την εκδήλωση στηρίζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Αγ. Νικολάου και το Μουσείο Κώστα Τσόκλη και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, αναφέρει το protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου