Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τρελάθηκε ο καιρός στη Μεγάλη Βρετανία: βροχή, τυφώνες και τσουχτερό κρύο



ΦΩΤΟ: Τρελάθηκε ο καιρός στη Μεγάλη Βρετανία: βροχή, τυφώνες και τσουχτερό κρύο




Ο πιο κρύος Απρίλιος στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας κορυφώθηκε σήμερα με χαμηλές θερμοκρασίες, τυφώνες να διαλύουν συνοικίες και δυνατή βροχόπτωση για 24 συνεχόμενες ώρες. Το φαινόμενο συνταράζει την επιστημονική κοινότητα κυρίως επειδή ο Απρίλιος του 2011 ήταν…. ο πιο ζεστός στην ιστορία της χώρας.
Οι επιστήμονες έχουν σημάνει συναγερμό για τις επόμενες ώρες καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι βροχές θα συνεχιστούν σε αμείωτη ένταση βουλιάζοντας ολόκληρη τη χώρα καθώς ήδη σε πολλές περιοχές οι δρόμοι έχουν καλυφθεί με στρώμα νερού πάχους 5,5 εκατοστών, σύμφωνα με το iefimerida.gr
Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ενώ φέτος το θερμόμετρο έχει κολλήσει κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου, πέρυσι τέτοιο καιρό η Βρετανία ζεσταινόταν στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ ελάχιστες κατά τόπους βροχές είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια του Απριλίου.






Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε πολλά σημεία της επαρχίας όπου έκαναν την εμφάνισή τους ακόμη και τυφώνες.






«Είναι θαύμα το ό,τι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα αλλά ανησυχώ γιατί από την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση», δηλώνει μέλος ειδικής επιτροπής του υπουργείου περιβάλλοντος και προτρέπει τους Βρετανούς να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους.





Ο πιο κρύος και βροχερός Απρίλης μετά το 1989 είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά ο αριθμός αφίξεων ξένων επισκεπτών στη χώρα, αλλά και να «διώξει» τους ντόπιους σε πιο ζεστές περιοχές για τις διακοπές της Ανοιξης.






Η Virgin Atlantic αποκάλυψε ότι οι κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό έχουν αυξηθεί κατά 37% σε σχέση με πέρσι, ενώ πιο δημοφιλής προορισμοί είναι τα νησιά Μπαρμπάντος, η Μαγιόρκα, η Φλόριντα, η Πορτογαλία και η Τουρκία!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου