Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τα δέκα καλύτερα μέρη για ελεύθερο camping στην Ελλάδα



 
 
Από την ιστοσελίδα listoften.com, η οποία μέσα από ψηφοφορίες δημιουργεί λίστες με τα καλύτερα- κορυφαία μέρη στον κόσμο επιλέξαμε και σας προσφέρουμε τα 10 καλύτερα μέρη για ελεύθερο "κάμπιγκ". Οι χρήστες της ιστοσελίδας αποφασίσαν για τα καλύτερα. Δείτε τα και κατά περίπτωση εμπιστευθείτε τα ή όχι για μια μελλοντική εξόρμηση!
 
 
 
1. Χιλιαδού Εύβοια

Στενής-Χιλιαδούς, Δίρφυς 34014, Ελλάδα


Εκεί που οι κατάφυτες πλαγιές της Δίρφης συναντούν τη θάλασσα, γαλάζιοι κολπίσκοι, παραλίες με άμμο, νησάκια, σπηλιές, σπαρμένοι ογκόλιθοι στην αμμουδιά αλλά και πάνω στη θάλασσα, συνιστούν μια ανεξάντλητη «παιδική χαρά» για τους φίλους της φύσης και της αναρρίχησης
 
 
 
 
2. Γαύδος

Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να έχει πάει και να μην θέλει να ξαναπάει!










3. Αγκίστρι - Αργοσαρωνικός
Ελεύθερο κάμπινγκ και το ΣΚ! Η πολυκοσμία είναι αναπόφευκτη, τόσο σε Δραγονέρα όσο και σε Χαλικιάδα. Σε αποζημιώνουν όμως το πευκοδάσος και οι παραλίες που θυμίζουν Αιγαίο.






4. Δονούσα - Μικρές Κυκλάδες


Στον Κέδρο για όσους εκτιμούν το socializing, στο Λιβάδι για wannabe Ροβινσώνες. Και οι δύο καταπληκτικές παραλίες.






5. Σαμοθράκη - Βόρειο Αιγαίο

 Απλώς μαγικά. Προσοχή στις απότομες νεροποντές γιατί φουσκώνουν τα ποτάμια σε χρόνο dt! Για μεγαλύτερη ασφάλεια, υπάρχει και το κάμπινγκ φυσικής διαβίωσης.
 
 
 

6. Μακρύγιαλος Βλαχιάς Εύβοια

Ο Μακρυγιαλός. Μία από τις εκπληκτικές παραλίες της περιοχής. Από τη μια πλευρά του υψώνονται οι καταπράσινες και κατάφυτες από πολλά είδη δένδρων (πεύκα, αριές, κουμαριές, ελιές, αχλαδιές κ.α.) πλαγιές του Πυξαριά και από την άλλη οι ίδιες πλαγιές κατρακυλούν απότομα μέχρι τα νερά του Αιγαίου προκαλώντας δέος αλλά και οπτική απόλαυση. Σε μερικά σημεία τα πεύκα αγγίζουν το κύμα όπως συμβαίνει σε πολλά σημεία των ακτών της Βορειοανατολικής Εύβοιας. Τόσο από τη μια πλευρά του δρόμου στο δάσος όσο και από την άλλη στη θάλασσα η χλωρίδα και η πανίδα οργιάζουν. Κοπάδια από κίσσες, αλλά και άλλα μικρότερα πουλιά φωλιάζουν στις φυλλωσιές της ποικιλίας των πυκνοφυτεμένων δένδρων του βουνίσιου δάσους, ενώ οι βραχώδεις ακτές σε προσιτά βάθη φιλοξενούν πολλά είδη ψαριών.


 
 
 
7. Νοτιοδυτική ακτή Πελοποννήσου - Από τον Πύργο μέχρι την Κυπαρισσία
Μία ακτογραμμή του Ιονίου, μήκους 60 Km περίπου με απίστευτη αμμουδιά και πυκνά πευκοδάση. Σε όποιο σημείο του επαρχιακού δρόμου Πύργου - Κυπαρισσίας και αν βρεθείτε, απλά στρίβετε σε κάποιο κάθετο προς τη θάλασσα και δοκιμάζετε την τύχη σας.


 
8. Ηρακλειά - Μικρές Κυκλάδες
 

Ήσυχες μέρες, easy living








 
 
 
 
9. Κάτω Κουφονήσι - Μικρές Κυκλάδες

 Μία ταβέρνα να τους ενώνει όλους, μιας και το νησί δεν διαθέτει κάτι άλλο. Τσιμπημένες οι τιμές της, αλλά αξίζει.




 
10. Τήλος

Ένα από τα ελάχιστα μέρη που το ελεύθερο κάμπινγκ είναι καλοδεχούμενο. Οι περισσότεροι προτιμούν την παραλία της Ερίστου, όπου υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες και ντουζιέρες.

 
 
 
             πηγή: http://www.listoften.com/
φωτογραφίες: google
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου