Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Κρήτη. "Διόδια" για την παραλία στο Μπάλο




Απίστευτο και όμως ελληνικό είναι το γεγονός που κατήγγειλε κρητικός, σύμφωνα με το http://parallhlografos.wordpress.com. Συγκεκριμένα ο Δήμος Κισσάμου, στον οποίο ανήκει και η υπέροχη παραλία του Μπάλου, έστησε διόδια στο δρόμο προς την παραλία - τα πρώτα "διόδια" σε δρόμο της Κρήτης.
Το αντίτιμο είναι ένα ευρώ το άτομο (ουσιαστικά πρόκειται για εισιτήριο δηλαδή) και όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική εικόνα, πρόκειται για χρήματα τα οποία πάνε στην προστασία του περιβάλλοντος, της παραλίας αλλά και στη βελτίωση του οδικού δικτύου! Σύμφωνα μάλιστα με τον υπάλληλο των διοδίων, η πληρωμή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά όποιος δεν πληρώνει δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην παραλία.

Πάλι καλά να προσθέσουμε εμείς που εκεί στο δήμο δεν είναι άσπλαχνοι. Σκεφτείτε να ήταν τυπικοί και να έλεγαν «αφού ήρθατε μέχρι εδώ και χρησιμοποιήσατε το δρόμο θα πληρώσετε θέλετε δεν θέλετε». Και αμέσως θα έκλειναν το αυτοκίνητο με μπάρες εμπρός πίσω για να εγκλωβιστεί ο οδηγός και οι επιβαίνοντες μέχρι να δώσουν ένα ευρώ ο καθένας.
Πέρα από την πλάκα, η παραλία του Μπάλου είναι εντεταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000 και καλά θα κάνουν εκεί στο Δήμο Κισάμου να βρουν πιο έξυπνους και αποδοτικούς τρόπους για να την προστατέψουν.
 
 

πηγή: highoctane.gr -Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου