Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Λακωνία. «Άνοιξε» η γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία







Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο θεσμός «Ελιά και Λάδι» που κάθε Αύγουστο διοργανώνεται στη Σελλασία. Φέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Αυγούστου με στόχο και πάλι την προβολή των τοπικών προϊόντων με πρώτο το ελαιόλαδο και την ελιά. Στον εκθεσιακό χώρο της Σελλασίας οι διοργανωτές επιχείρησαν να καταθέσουν και φέτος την πρότασή τους για την στήριξη του βασικού λακωνικού προϊόντος. Περίπτερα εκθετών από τη Λακωνία και όχι μόνον δίνουν την ευκαιρία και φέτος για γνωριμία με προϊόντα και υποπροϊόντα της Ελιάς. Κοντά σε αυτά άλλα προϊόντα όπως το μέλι, το κρασί και τα ζυμαρικά αλλά και βιοτέχνες κοσμήματος και διακοσμητικών.

Παράλληλες καλλιτεχνικές κι ενημερωτικές εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, ζήτημα που είναι πάντα στην πρώτη προτεραιότητα.
Σε ότι αφορά στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ερμηνευτές όπως ο Λάλεζας και ο Ανδρεάτος θα ψυχαγωγήσουν φέτος τους επισκέπτες ενώ σχετικά με την πληροφόρηση κι ενημέρωση σειρά σημαντικών εισηγήσεων θα πραγματοποιούνται στο κτίριο που βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο.
Κατά την τελετή εγκαινίων έδωσαν το παρόν ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, ο γ.γ. του Υπουργείου Εμπορίου Μενέλαος Δασκαλάκης, η αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης, ο πολιτευτής Γρηγόρης Αποστολάκος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Παρόντες οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα Μανούσος Μανουσάκης, Μάριος Τζωρτζάκης και Βαγγέλης Βαλιώτης. Χαιρετισμό απέστειλε η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου. Ανάμεσα στο πλήθος σημαντικοί επιχειρηματίες απο τη Λακωνία.
Στα πλαίσια της γιορτής λειτουργεί κι έκθεση για τον Νικοφόρο Βρεττάκο απο την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.
Την πρώτη ημέρα η κίνηση επισκεπτών στον εκθεσιακό χώρο ήταν συγκρατημένη με τους διοργανωτές να αναμένουν αύξηση το Σαββατοκύριακο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου