Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

«Φορτωμένες» φέτος οι ελιές στη Μαγνησία



 
«Φορτωμένες» φέτος οι ελιές στη ΜαγνησίαΣτα 10 εκατομμύρια κιλά υπολογίζεται ότι θα μαζευτούν από τα ελαιόδενδρα της περιοχής του Πηλίου –κυρίως του Νοτίου, όπου η ελιά είναι μονοκαλλιέργεια- που είναι ιδιαίτερα «φορτωμένα» από καρπό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Πηλίου κ. Σημ. Σπανός η αυξημένη παραγωγή αποδίδεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες και τις ανοιξιάτικες βροχές.
Όπως τόνισε τριπλάσια, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή καλλιεργητική και παραγωγική περίοδο, και αρίστης ποιότητας εκτιμάται από συνεταιριστές και αγρότες ότι θα είναι φέτος η σοδειά ελιάς στους ελαιώνες της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, με τη συγκομιδή να ξεκινά στα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Αυξημένη και εξαιρετική ποιοτικώς αναμένεται και η παραγωγή ελαιόλαδου, με τα πρώτα στοιχεία να αναφέρουν ότι τα δύο ονομαστά πηλιορείτικα προϊόντα παρουσιάζουν ήδη μεγάλη ζήτηση από εμπόρους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου - Βορείων Σποράδων καλεί το σύνολο των ελαιοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής να παραδώσει τη σοδειά του στο νεοσύστατο φορέα, προκειμένου συλλογικά να γίνει η καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση με τους εμπόρους και να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές τιμές διάθεσης σε περίοδο οικονομικής κρίσης και άμεση προώθηση των προϊόντων στις αγορές.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Πηλίου σημείωσε πως η τιμή της ελιάς αναμένεται να διαμορφωθεί στα 0,70 λεπτά και του ελαιολάδου –για τον παραγωγό- στα δύο ευρώ το λίτρο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου