Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Βόλος. Εταιρία αναλαμβάνει τη μεταφορά υπολειμμάτων ανακύκλωσης


 
Η εταιρία που διαθέτει το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, ανέλαβε, με απευθείας ανάθεση, την περισυλλογή των υπολειμμάτων ανακύκλωσης, και τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Βόλου, μέχρι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Κατά πλειοψηφία έγινε αποδεκτή ένσταση της ίδιας εταιρείας που ήταν η μειοδότρια των δύο τελευταίων διαγωνισμών, για αλλαγή των όρων της τεχνικής περιγραφής που συμπεριλαμβάνονταν στην προκήρυξη του διαγωνισμού.
Ειδικότερα, η διαδικασία του σχετικού διαγωνισμού που δημοσιεύτηκε στις 3/7 και στις 7/7 στον τοπικό τύπο για να διεξαχθεί στις 12 Ιουλίου έχει σταματήσει λόγω ένστασης ενδιαφερόμενου ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης της διακήρυξης.
Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου, τόνισε ότι η εμπλοκή αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται η μεταφορά του υπολείμματος της ανακύκλωσης στο ΧΥΤΑ με κίνδυνο να προκληθεί δυσλειτουργία στην διαδικασία της ανακύκλωσης με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
Η αντιδήμαρχος πρότεινε να γίνει απευθείας ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρία, διότι ήταν η μειοδότρια των δύο τελευταίων διαγωνισμών που έχουν πραγματοποιηθεί έως και σήμερα, ενώ διαθέτει την τεχνική εμπειρία και κατάλληλα μέσα υποδομής για τον ευαίσθητο αυτό τομέα ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.  Το ποσό της απευθείας ανάθεσης ανέρχεται μέχρι τις 4.852 € ανάλογα με το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.
Λευκό ψήφισε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Κουφογεώργος ενώ το καταψήφισε ο σύμβουλος της ΛΑΣ Αποστόλης Ριζόπουλος, τονίζοντας τη θέση της παράταξης για ύπαρξη ενιαίου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων.
Αναφορικά με την ένσταση, που υπέβαλε η εταιρία, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με λευκή ψήφο της ΛΑΣ, να κάνει την αποδεκτή. Η ένσταση αφορούσε την τεχνική περιγραφή για τον εξοπλισμό που απαιτείται για να τηρούνται οι προδιαγραφές που έχει θέσει και ο ΧΥΤΑ για την υποδοχή των υπολειμμάτων. Έτσι θα γίνει τροποποίηση των όρων της διακήρυξης και ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί.
Η επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρίας να εκτελούνται οι εργασίες σύμφωνα με τις οδηγίες και την εποπτεία των υπευθύνων του εργοστασίου και ανάλογα με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του. Όπως τόνισε η Νατάσσα Οικονόμου και αποδέχθηκε η επιτροπή, θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ αναδόχου και ΚΔΑΥ καθώς όπως υποστήριξε, πουθενά από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, δεν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο για καθημερινή μεταφορά των υπολειμμάτων στον ΧΥΤΑ, αλλά περιοδικά και ανάλογα με τις ανάγκες.





πηγή: http://www.magnesianews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου