Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κόρινθος. Οικολογικό Πάρκο στους Αγ. Θεοδώρους






Στον Δήμο Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων υλοποιείται από 20/06/2012 πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα (ΚΟΧ 27.1003/1/2012) για το περιβάλλον στο οποίο απασχολούνται 50 άνεργοι με 5μηνες συμβάσεις.
Μία από τις δράσεις είναι η δημιουργία οικολογικού πάρκου στο δάσος των ανατολικών Γερανείων στην θέση Σουληνάρια όπου απασχολούνται 8 άτομα (7 εργάτες περιβάλλοντος και ένας δασολόγος). Θα κατασκευαστούν σύμφωνα με την σχετική μελέτη, μονοπάτια μήκους 3 χλμ,. ποδηλατόδρομοι μήκους 1 χλμ, περίφραξη μήκους 5 χλμ, φύτευση 1000 δέντρων, κιόσκια, παγκάκια και μια υδατοδεξαμενή πυρόσβεσης 3000 κ.μ. (από την οποία μπορεί να σηκώνει νερό και ελικόπτερο).
Στο τέλος θα παραδοθεί ένα επισκέψιμο οικολογικό πάρκο το οποίο μαζί με το παράλληλα κατασκευαζόμενο οικολογικό πάρκο Σουσακίου, θα αποτελέσουν πόλο αναψυχής για τους επισκέπτες.
Στην φωτογραφία εμφανίζεται η σημαντική πρόοδος των έργων που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, χάρις στην εργατικότητα των εργαζομένων παρά τον καύσωνα του βουνού.
Φορέας υλοποίησης της συγκεκριμένης κοινωφελούς εργασίας είναι η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και συμπράττων φορέας ο Δήμος Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων. H κοινωφελής εργασία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου