Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ήρθαν από την Αυστραλία για να δούν πως παράγουμε !!!


alt



Χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα επισκέφθηκαν δεκατέσσερις αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη μακρινή Αυστραλία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του τόπου μας. Στην Ελλάδα, μετά τη Σάμο, τη Θήβα, τα Μετέωρα επισκέφθηκαν και το νομό μας.

Όπως πάντα καλός οικοδεσπότης και σε άλλες αποστολές ο φιλόξενος τέως δήμαρχος Γιάννουλης, νυν μέλος της διοίκησης τη Ε.Α.Σ. Λάρισας -Τυρνάβου - Αγιάς κ. Δημήτρης Αλατάς υποδέχτηκε στη Φαλάνη, χθες στο πρωί, τους φιλοξενούμενους Αυστραλούς. Αρχικά ξεναγήθηκαν σε βαμβακοφυτείες και στη συνέχεια στην αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού. Οι Αυστραλοί αγρότες εντυπωσιάστηκαν από το οινοποιείο Δ. Αλατά, αλλά και από την καλλιέργεια του «Ασύρτικου». Φυτό αμπελιού περιζήτητο και στην Αυστραλία. Μάλιστα οι Αυστραλοί φιλοξενούμενοι κάλεσαν τον κ. Αλατά στην Αυστραλία για φιλοξενία, αλλά κυρίως για τους μεταφέρει στην πράξη τις πολλές γνώσεις του για το αμπέλι και την παραγωγή ποιοτικού κρασιού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Αργυροπούλι Τυρνάβου την κτηνοτροφική μονάδα Δημητρίου Καζάνα και Υιών. Μια μονάδα πρότυπο για την ελληνική κτηνοτροφία, με πάνω από 200 αγελάδες, να εκτρέφονται με τους πλέον σύγχρονους τρόπους παγκοσμίως και το γάλα που παράγεται, μέσω της βιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ», να εξάγεται στις Η.Π.Α.

Η ομάδα των Αυστραλών αγροτών και κτηνοτρόφων ταξιδεύουν ήδη για την Ιταλία, έχοντας στις αποσκευές τους τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα και τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους



πηγή: http://thessalianews.gr - Εφ. Ελευθερία
                                           (Κώστας Τσόλας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου