Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ιδρύθηκε το πρώτο ορφανοτροφείο για... ρινόκερους

 
 
Ιδρύθηκε το πρώτο ορφανοτροφείο για... ρινόκερους
 
 
 
Η Νότιος Αφρική φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό ρινόκερων στον πλανήτη
 
 
Μία πολύ σημαντική κίνηση για την προστασία των ρινόκερων έγινε στην Νότια Αφρική, στην επαρχία Λιμπόπο, όπου ομάδα ειδικών δημιούργησε το πρώτο ορφανοτροφείο που θα φιλοξενεί μικρούς ρινόκερους που έχασαν τους γονείς τους από τους λαθροθήρες.
«Η κρίση λαθροθηρίας προκαλεί πολλά προβλήματα στη χώρα και έχει πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων νεογέννητους ρινόκερους με ψυχικά και σωματικά τραύματα», δήλωσε η Κάρεν Τρέντλερ, ειδική για τη διατήρηση των ρινόκερων. «Αυτά τα νεογέννητα χρειάζονται ειδικό χειρισμό για να ξεπεράσουν τα τραύματα τους και πρέπει να ανατραφούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξελιχθούν σε υγιή, βιώσιμα ζώα που μπορούν να επανενταχθούν στην άγρια φύση», προσέθεσε.
Η Νότιος Αφρική φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό ρινόκερων στον πλανήτη, όμως το είδος απειλείται αφού, οι λαθροθήρες σκοτώνουν τους ρινόκερους για το κέρατό τους, που πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να σφαγιαστούν περισσότεροι ρινόκεροι συγκριτικά με το 2011, που τα θύματα της λαθροθηρίας έφτασαν τα 448, οπότε η δημιουργία του ορφανοτροφείου αυτού, θα συμβάλει σημαντικά στη προστασία και τη διαιώνιση του είδους



πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου