Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Γρεβενά. Καθαρισμός του «Γρεβενίτη» ποταμού




 Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης των Γρεβενών για καθαρισμό του Γρεβενίτη ποταμού, ο οποίος διασχίζει την πόλη των Γρεβενών, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, αφού ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο κομμάτι από την γέφυρα του ΚΤΕΛ μέχρι τη γέφυρα της Καλαμπάκας. Μία παρέμβαση σε μία περιοχή η οποία σημαίνει πολλά για την πόλη και τους δημότες και η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε «άσχημη εικόνα» ενώ αποτελούσε εστία μόλυνσης και δυσοσμίας.

Το έργο αφορά στον καθαρισμό και στη διάνοιξη της κοίτης του ποταμού  καθώς και στην απομάκρυνση των απορριμμάτων, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ειδικά συνεργεία του Δήμου θα ξεκινήσουν εργασίες για να γίνει καθαρισμός της αυτοφυούς βλάστησης αριστερά και δεξιά της κοίτης του ποταμού. Επίσης θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο βόρειο τμήμα του ποταμού, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει καθόλου παρεμβάσεις, προκαλώντας δικαιολογημένα τις αντιδράσεις των περιοίκων. Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει ανάδοχος και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες.

Έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε μία «περιβαλλοντική» παρέμβαση στην περιοχή η οποία περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την ανάδειξη του Γρεβενίτη ποταμού. Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα ο Γρεβενίτης να αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας δήλωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση Δημοσιογράφου.

Όμως τόνισε δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια η δική μας. Πρέπει και οι πολίτες να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή και να μην πετούν τα σκουπίδια τους εκεί. Ένα μεγάλο κομμάτι του ποταμού θύμιζε χωματερή. Όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε, να αναδείξουμε και γιατί όχι να καθαρίσουμε το ποτάμι για να το χαρούμε. Γιατί η καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών προχώρησαν, για δεύτερη χρονιά, στις προβλεπόμενες ενέργειες καθαρισμού και αποψίλωσης από ξερά χόρτα κατά μήκος των δημοτικών οδών. Έτσι θα εξασφαλισθεί η καλύτερη ορατότητα κατά την διέλευση των οχημάτων καθώς επίσης και η αποφυγή πρόκλησης δασικών πυρκαγιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου