Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ντοκιμαντέρ για προβολή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου

 
 
 
-1 simi«Κλασικοί προορισμοί στο Νότιο Αιγαίο», θα είναι ο τίτλος ντοκιμαντέρ που θα γυρίσει φέτος στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες συνεργείο της εταιρείας "Destinations Media Μusic and Media pty. Ltd" από την Αυστραλία».
Το κινηματογραφικό συνεργείο αναμένεται στη Ρόδο στο τέλος Αυγούστου. Στη διάρκεια της διαμονής στο νησί μας, θα γυριστούν σκηνές από τη Μεσαιωνική Πόλη, την Καλλιθέα, το Δήμο Καμείρου, τη Λίνδο και άλλα αξιοθέατα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία έξι χρόνια η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προβεί στην παραγωγή 45 προγραμμάτων τουριστικού - μουσικού ενδιαφέροντος, με τίτλο "Classical Destinations" και τρεις διαδοχικές σειρές διεθνούς απήχησης, με παρουσιαστή-αφηγητή τον γνωστό Αγγλο ηθοποιό κ. Simon Callow.
Οι παραγωγές αυτές έχουν μεταφραστεί και υποτιτλιστεί σε14 γλώσσες και προβλήθηκαν σε πάνω από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Αμερική, η Ιταλία, η Ισπανία και η Μεγ. Βρετανία.
Μόνο στην Αυστραλία η σειρά έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 80.000 συνοδευτικά DVDs, ταξιδιωτικά βιβλία και CDs.
Η νέα σειρά που περιλαμβάνει γυρίσματα στους δύο νομούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα είναι αμιγώς τουριστικού ενδιαφέροντος και θα φέρει τον τίτλο "Classic Destinations".
Eιδικότερα θα αποτελείται από 26 επεισόδια, εκ των οποίων τα πρώτα 13 θα είναι αφιερωμένα σε γνωστές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βενετία, η Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Σάλτσμπουργκ και η Πράγα.
 
Η σειρά θα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 30 έως 70 ετών με πάθος για ταξίδια, θα έχει ισχυρή οπτική παρουσία, με αφηγητή αντί για παρουσιαστή, ο οποίος θα μεταδίδει πληροφορίες, για κάθε προορισμό. Αυτό, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, θα καταστήσει τη σειρά πολύ ελκυστική διεθνώς καθώς θα είναι πολύ πιο εύκολο για τα ξένα δίκτυα να την προωθήσουν.
Η σειρά θα προβληθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο SBS της Αυστραλίας ενώ έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις, για την προβολή της και από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς άλλων χωρών. Συμμετοχή στο εγχείρημα αυτό έχει και το Γραφείο του ΕΟΤ στην Αυστραλία. Στελέχη του γραφείου επικοινώνησαν ήδη με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όμως, συνεχίζει και τις προσπάθειες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία.
 
Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών εντάσσεται και επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν, στις 9 Αυγούστου, στη Ρόδο ορθόδοξοι στο θρήσκευμα δημοσιογράφοι από τη Ρωσία, που ασχολούνται με το θρησκευτικό τουρισμό. Στην επίσκεψή τους, τόσο στη Ρόδο όσο και στην Πάτμο, συνέβαλε το Πατριαρχείο της Μόσχας. Η ομάδα των δημοσιογράφων θα επισκεφθεί τη Μεσαιωνική Πόλη και θα έχει μεταξύ άλλων και συνάντηση με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.
Στις 10 Αυγούστου θα αναχωρήσουν για την Πάτμο, όπου θα έχουν σειρά επαφών στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεολόγου. Στη συνέχεια, στις 12 Αυγούστου, θα αναχωρήσουν με προορισμό τη Σύρο. Θα επισκεφθούν, επίσης, την Τήνο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.


Άνοιγμα στη Βραζιλία

Η προβολή της Δωδεκανήσου στη Βραζιλία για την προσέλκυση τουριστών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο πράκτορας κ. Τάκης Καν και η κ. Ιωάννα Κούκουλα, με την αντιπεριφερειάρχη κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού.
«Οι τουρίστες που έρχονται στην Τουρκία, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να επισκεφθούν και τα Δωδεκάνησα. Οι Βραζιλιάνοι έρχονται στη Ρόδο μόνο με τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Louis. Δεν γνωρίζουν πολλά για τα Δωδεκάνησα. Θέλουμε να κάνουμε προβολή εκεί, ώστε να έρχονται για ολιγοήμερες διακοπές μέσω Αθηνών στη Ρόδο ή σε άλλα μικρά νησιά του νομού μας», δήλωσε ο κ. Τάκης Καν που εκπροσωπεί το πρακτορείο "Crypton Travel".
Επισημαίνεται πως η Κωνσταντινούπολη συνδέεται αεροπορικώς, με τις πόλεις Ρίο ντε Τζανέιρο και Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Για να γίνει πραγματικότητα το άνοιγμα της Ρόδου προς τη Βραζιλία, προγραμματίζονται επαφές με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και τα στελέχη του ΠΡΟΤΟΥΡ.
 
 
 
πηγή: dimokratiki.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου