Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αρχαία Ολυμπία: Παιδική χαρά του τρόμου – Τραυματίστηκε 13χρονος μαθητής

 
 
paidiki1Στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στα πλευρά κατέληξε ένας 13χρονος μαθητής που θέλησε να παίξει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε παιδική χαρά στην Αρχαία Ολυμπία.   Το παιχνίδι μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν ο μαθητής βρέθηκε τραυματισμένος σε μια παιδική χαρά παγίδα όπως κατήγγειλαν οι γονείς του. Όλα έδειχναν «ειδυλλιακά» όταν μια ομάδα μαθητών του δημοτικού σχολείου θέλησαν να παίξουν, την ώρα που οι γονείς τους παρακολουθούσαν πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου, λίγο πιο πέρα στην πλατεία του παλιού δημαρχείου της πόλης.
paidiki2Ο 13χρονος ανέβηκε στην σκεπαστή τσουλήθρα και πήγε να διασχίσει μια μικτή γέφυρα, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν παγίδα αφού δεν είχε «πάτωμα». Πριν προλάβει να καταλάβει τι συνέβαινε ο νεαρός μαθητής βρέθηκε στο κενό από ύψος σχεδόν δύο μέτρων. Άμεσα έγινε αντιληπτό το γεγονός και ο 13χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Γ.Ν. Πύργου.

Οι γιατροί αντιμετώπισαν τα τραύματά του προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο μαθητής μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών. Η κατάστασή του παιδιού ευτυχώς ήταν τέτοια που δεν χρειάστηκε πέρα από την ενδελεχή εξέταση να παραμείνει για νοσηλεία.  Εκείνο το ερώτημα που τίθεται από τους γονείς και όλους όσοι έγιναν γνώστες του περιστατικού είναι γιατί η Δημοτική Αρχή της Αρχαίας Ολυμπίας δεν φροντίζει για τη συντήρηση της παιδικής χαράς, ένα από τα λίγα σημεία παιχνιδιού για τα παιδιά.

paidiki3Η εικόνα της παιδική χαράς είναι απαράδεκτη με σπασμένη τσουλήθρα και διαλυμένες κούνιες, κατασκευές όπου εξέχουν καρφιά και πρόκες που μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό τραυματισμό των παιδιών.
Ο χώρος είναι πλέον όχι μόνο αφιλόξενος αλλά άκρως επικίνδυνος και είναι κρίμα σε αυτή την περιοχή να υπάρχει μια τέτοια παγίδα, που αν επισκευαστεί θα πρέπει να αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτή.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου