Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Λακωνία. Διαγωνισμός της Λακωνικής Βιοενεργειακής μεταξύ σχολείων για την ανακύκλωση

 
 
“ Το σχολείο που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα χαρτιού θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ”
 
 
Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Λακωνικής Βιοενεργειακής ΑΕ στο κάλεσμα εκπαιδευτικών για αποκομιδή βιβλίων από Γυμνάσια και Λύκεια της Λακωνίας.
 
Πρώτος προσκάλεσε την πολυμετοχική εταιρεία για αποκομιδή 600 κιλών σε βιβλία ο νέος διευθυντής του Γενικού Λυκείου Έλους κ. Σταύρος Περγαντής και ακολούθησε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Σπάρτης κ. Φώτης Κανακόπουλος.
Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Λακωνικής Βιοενεργειακής κ. Σταύρος Αργυρόπουλος: «Καλούμε άπαντες τους καθηγητές και μαθητές να ανακυκλώσουν τα βιβλία τους και φυσικά οτιδήποτε χαρτί-χαρτόνι-Α4.
Αναγγέλλουμε έναν άτυπο διαγωνισμό, ποιό σχολείο θα συγκεντρώσει τα περισσότερα κιλά σε χαρτί - χαρτόνι και διαχωρισμένα καθαρά πλαστικά σε από τις 6 κατηγορίες.
Το σχολείο με τα περισσότερα κιλά θα διεκδικήσει μαζί με έναν καθηγητή και δύο μαθητές, μετά από κλήρωση εντός του Σχολείου ένα τριήμερο ταξίδι στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Είναι υποχρέωση μας και καθήκον μας», σημειώνει ο κ. Αργυρόπουλος.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ.-fax 27310-22629 ή στο κινητό 6944961034.
 
 
 
 
(Σ.Μ. Λογική ερώτηση: υπάρχουν βιβλία που έχουν βάρος 600 κιλών και θέλουν να τα ανακυκλώσουν; γιατί δε δίνουν τα βιβλία στα επόμενα παιδιά των επόμενων τάξεων ή τέλος πάντων σε κάποιες βιβλιοθήκες που μπορούν να τα αξιοποιήσουν;  Να ανακυκλώνουμε τα άχρηστα υλικά, όχι όμως και τα βιβλία.)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου