Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Στην 77η Διεθνή Πολυέκθεση και Αγορά «Fiera del Levante» το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

 
 
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στην ιταλική πόλη Μπάρι, ολοκληρώθηκε η 77η Διεθνής Πολυέκθεση και Αγορά «Fiera del Levante», στην οποία εκτέθηκε μεγάλη ποικιλία προϊόντων,  από είδη διατροφής έως και προϊόντα της τουριστικής οικονομίας.
Με τον αριθμό των επισκεπτών της έκθεσης να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, όπως εκτιμάται από τους  διοργανωτές, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έδωσε και σε αυτή την έκθεση το «παρόν», προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του νομού. Μέσα σε 300.000 τ.μ η έκθεση αυτή φιλοξένησε (εκτός από προϊόντα από δεκάδες χώρες, όλων των κατηγοριών) και την προετοιμασία της έκθεσης “Fishandships 2014”, που αφορά στην «Οικονομία της Θάλασσας», ένα πεδίο που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες  γύρω από τη θάλασσα και τους ανθρώπους της.
 
Η Ένωση των Επιμελητηρίων της Ιταλίας, τα Επιμελητήρια του Μπάρι και του Μπρίντιζι, η Assonautica Italiana και η Περιφέρεια της Απουλίας με την παρουσία του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας,   διοργάνωσαν συνέδριο ειδικά για την Οικονομία της Θάλασσας.
 
Στη διάρκεια του Συνεδρίου, όπου συμμετείχε ως ομιλητής στέλεχος του Επιμελητηρίου μας, έγινε ειδική αναφορά στην Αιτωλοακαρνανία και τις επαφές που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας μέσα από τους θαλάσσιους δρόμους του νομού μας ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και των δράσεων του Επιμελητηρίου μας. Οι προοπτικές, ειδικά του ιστιοπλοϊκού τουρισμού σε όλα τα παράλια του νομού μας διαγράφονται εξαιρετικές μετά τα θερμά λόγια που ακούστηκαν για τη Βόνιτσα, τον Αστακό, το Μύτικα, το Μεσολόγγι και τους ανθρώπους τους.
Στη διάρκεια της έκθεσης το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας φιλοξενήθηκε σε ένα χώρο γεμάτο προϊόντα παραγωγών του νομού,  σε ένα εκθεσιακό χώρο με υψηλές προδιαγραφές,  όπου παρουσίασε μια ακόμη άρτια έκθεση των τοπικών προϊόντων αριστείας. 
 
Από την περιοχή μας συμμετείχαν στο σημαντικό αυτό εκθεσιακό γεγονός, ανά κλάδο προϊόντων, οι παρακάτω επιχειρήσεις ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφειά τους:
 
Αποστάγματα/Οίνος: 
Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε. - Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος- Σωτηρίου Δημήτρης του Βασιλείου - Πασιόπουλος ΑΕΒΕ - Παπαθανασόπουλος Κώστας Σπυρίδωνα (Το Πέτρινο χωριό )- Αφοί Τρικενέ Ο.Ε - 
 
Ελαιοκομικά προϊόντα: 
Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε. - Αντωνόπουλος Δημήτριος του Νικολάου - Σιαδήμας Δημήτρης του Γεωργίου -  Στεφανάτος Γ. –Τσορβαντζής Σ. O.Ε. Messolongi Fields LTD - Πρεβεντζάς Ευθύμιος του Χαρίλαου. - Δημητρούκα Νίκη του Γεωργίου / Νiki’s  goods. - Αμάλθεια Α.Ε.
Αυγοτάραχο – Αλίπαστα – Άλας:
 Κότσαρης  Στυλιανός του Ιωάννη - Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε - Φλώρος Γεώργιος του Λάμπρου - ΚΑΛΛΑΣ Α.Ε.
 
Ζαχαροπλαστική- Αρτοποιία – Βανίλια Λουκούμια: 
Αφοί Π. Κουτέρη Α.Ε. –Μπαριάμη Αργυρώ του Χρήστου.
 
 
πηγή: http://messolonghinews.blogspot.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου