Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Φλώρινα - Αμύνταιο. Το Κτήμα ΑΛΦΑ «Οινοποιείο της χρονιάς 2013»

 
Στο Κτήμα ΑΛΦΑ, που βρίσκεται στο Αμύνταιο της Φλώρινας, απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση Οινοποιείο της χρονιάς 2013 από το περιοδικό «Wine & Spirits» και μάλιστα στην επετειακή 10η χρονιά ανάδειξης των 100 παγκοσμίως κορυφαίων οινοποιείων.
Όπως επισημαίνει ο εκδότης και συντάκτης του περιοδικού Joshua Greene, «όλη η γκάμα των εξαιρετικών κρασιών του αναδεικνύει το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ σπουδαίο πρεσβευτή της Ελλάδας». Η απονομή της διάκρισης θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φραντζίσκο των ΗΠΑ, στο ξενοδοχείο City View at METREON στις 15 Οκτωβρίου 2013.

Το περιοδικό Wine & Spirits, από τα σημαντικότερα έντυπα οινικού ενδιαφέροντος στον κόσμο, μαζί με τα Wine Spectator, Wine Advocate & Decanter, εκδίδεται στην Νέα Υόρκη έχει 23.000 συνδρομητές και η αναγνωσιμότητά του ξεπερνά τα 200.000 άτομα ανά τεύχος. Κάθε χρόνο εκδίδει έρευνα εστιατορίων, στην οποία αξιολογούνται, από μεγάλο αριθμό εστιατορίων και sommeliers ή υπευθύνους οίνου, οι οίνοι με την καλύτερη επίδοση ανά ετικέτα, ποικιλία και χώρα προέλευσης.
Η έρευνα του 2012 περιλαμβάνει δυο ετικέτες της Κτήμα Άλφα (από οκτώ συνολικά). Η μέθοδος που ακολουθείται είναι αυτή της πολλαπλώς επαναλαμβανόμενης τυφλής γευστικής δοκιμής, από αναγνωρισμένους επαγγελματίες κρασιού. Η αξιολόγηση γίνεται «τυφλά», σε δυο στάδια. Μόλις ένα 20 – 30% περνά στο 2ο στάδιο αξιολόγησης.
Αυτή η σημαντική διάκριση, που συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα κολακευτικές αναφορές/κριτικές για τα κρασιά που παράγονται στο ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ σε πρόσφατη αρθρογραφία των σημαντικότερων οινοκριτικών παγκοσμίως: Robert Parker (Mark Squires), Jancis Robinson OBE, MW (Julia Harding MW), Jeannie Cho Lee MW, Steven Spurrier, James Halliday, Tara Q. Thomas, ενισχύει το πάθος του Κτήματος ΑΛΦΑ για δημιουργία και περισσότερη και ποιοτικότερη στήριξη της προσπάθειας για την προβολή του ελληνικού οίνου σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
 
πηγή: http://neaflorina.blogspot.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου