Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αττική. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο Φεστιβάλ μελιού στο Δήμο Ηλιούπολης

                            
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο Φεστιβάλ μελιού στο Δήμο ΗλιούποληςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο φεστιβάλ μελιού Δήμου Ηλιούπολης το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2013, το οποίο διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Ηλιούπολης και το Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κεντρική Πλατεία του Δήμου Ηλιούπολης).
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό, η  ανάδειξη  της σημασίας  της μέλισσας στο περιβάλλον και η προβολή όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μελιού  καθώς και της διατροφικής του αξίας.
 
Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ έγινε το απόγευμα του Σαββάτου με χαιρετισμό του Δημάρχου Ηλιούπολης κου Βαλασσόπουλου. Ακολούθησε ομιλία της εκπροσώπου του Κέντρου Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ κας Γκουλιαδίτη, η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά της μέλισσας στο περιβάλλον. Από την πλευρά των παραγωγών ο μελισσοκόμος κος Φωτόπουλος ενημέρωσε το κοινό για τα προϊόντα της μέλισσας.
 
Στο περίπτερο του Κέντρου Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ οι επισκέπτες είχαν  την ευκαιρία:
 
  • Να ενημερωθούν για τη μέλισσα και τα προϊόντα της από τις επόπτριες του Κέντρου Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
  • Να δοκιμάσουν αμιγείς κατηγορίες μελιού και να εκτιμήσουν την κάθε κατηγορία μελιού με βάση την προέλευσή του.
  • Να θαυμάσουν φωτογραφικό υλικό για  τη μέλισσα
  • Να δουν από κοντά  έκθεση μελισσοκομικών εργαλείων - εξοπλισμού
 
Οι επισκέπτες είχαν ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά εκδηλώσεων όπως:
 
  • Επίδειξη τρύγου μελιού
  • Χορογραφία μοντέρνου χορού με τη συμμετοχή Εκπαιδευτικού –Πολιτιστικού Ψυχαγωγικού συλλόγου «Ο Καλλίχορος»
  • Θέατρο σκιών του Καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλου ο οποίος διασκέδασε τα παιδιά με την παράσταση «Καραγκιόζης ο μελισσοκόμος»
 
Το Μελισσοκομικό Κέντρο της ΠΑΣΕΓΕΣ επιθυμώντας να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην προβολή των προϊόντων της μέλισσας  εργάζεται ώστε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.
 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου