Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Έξυπνο και οικολογικό σπιτάκι μόνο 10 τετραγωνικά μέτρα

 
Έξυπνο και οικολογικό σπίιτάκι μόνο 10 τετραγωνικά μέτρα
 

Ως φοιτητής, η εύρεση προσιτών και αποδεκτών χώρων διαβίωσης είναι μια πραγματική πρόκληση. Αλλά η Tengbom Architects ήρθε με μια νέα και έξυπνη ιδέα ως απάντηση σε αυτό το πρόβλημα. Σχεδίασαν ένα φοιτητικό σπίτι μόλις 10 τετραγωνικών μέτρων. Μπορεί να το δει κανείς στο Virserum Μουσείο Τέχνης στη Σουηδία.
 


Το μικρό σπίτι σχεδιάστηκε ειδικά για φοιτητές. Είναι προσιτό και λειτουργικό, καθώς και έξυπνο και φιλικό προς το περιβάλλον. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας ζωντανός χώρο για τους φοιτητές που θα είναι βιώσιμος και οικονομικά προσιτός, έτσι το κλειδί ήταν να σκεφτούν για ένα μικρό χώρο.
10 τετραγωνικά μέτρα είναι αρκετός χώρος για ένα άτομο που δεν χρειάζεται να διασκεδάσει ή για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σε αυτό. Το σχέδιο αφορά την κατασκευή 22 τέτοιων μονάδων για το 2014 για μαθητές που θα μένουν σε αυτά.

 


Για να είναι επιτυχής, οι αρχιτέκτονες έπρεπε να καταλήξει σε μια καινοτόμο προσέγγιση. Έπρεπε να βρούμε νέες λύσεις για παλιά προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι ο χώρος είναι πολύ συμπαγής, δεν αισθάνεσαι αποπνυκτικά σε αυτόν, λόγω του κομψού και μινιμαλιστικού σχεδιασμού. Η μονάδα προσφέρει ένα άνετο χώρο με όλες τις βασικές απαιτήσεις. Διαθέτει κουζίνα, ένα μπάνιο, ένα υπνοδωμάτιο και ακόμη και ένα κήπο με αίθριο.


 


Με την αποτελεσματική χρήση του χώρου, οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτό το απόλυτα λειτουργικό και άνετο σπίτι. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι πολύ φιλόξενο και ζεστό. Η μονάδα είναι κατασκευασμένη από ξύλο και είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Η επιλογή των υλικών βοηθά στη μείωση του μισθώματος κατά 50%, η οποία είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη λεπτομέρεια για τους φοιτητές.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου