Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

2.500 ποδήλατα - 2.500 φωνές

 
 
Ηχηρό μήνυμα για την προστασία της Αρκτικής και του πλανήτη από 2.500 ποδηλάτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο!

Αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή ήταν μοναδικό! Περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας, διεκδικώντας την προστασία της Αρκτικής από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Shell και η Gazprom. Το Iceride της Αθήνας μάλιστα ήταν μία από τις τρεις μεγαλύτερες σε συμμετοχή ποδηλατοπορείες που διοργανώθηκαν από την Greenpeace σε 126 πόλεις, σε 37 χώρες! Ήδη φωτογραφίες από την πορεία κάνουν το γύρο του κόσμου και στέλνουν το μήνυμα για έναν καλύτερο και ασφαλέστερο πλανήτη, χωρίς κλιματικές αλλαγές!
Ξεκινήσαμε από το Σύνταγμα με χιλιάδες ζεστά χαμόγελα, ποδήλατα, rollers και skates! Η πορεία μήκους 800 μέτρων, ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και κατέληξε στην παραλιακή και στον Μπάτη Παλαιού Φαλήρου. Εκεί, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη φωτογράφιση και μετά… ηλιοβασίλεμα, θάλασσα, μουσική και η παρέα ανθρώπων όλων των ηλικιών με τους φίλους, την οικογένεια, τα κατοικίδιά τους. Ήταν μία υπέροχη ημέρα!
«Με την πρωτοφανή ανταπόκρισή τους, ο κόσμος έστειλε κάτι παραπάνω από ένα απλό μήνυμα για την προστασία της Αρκτικής: δήλωσε ότι όταν τους εμπνέει πραγματικά ένας σκοπός μπορούν να κάνουν θαύματα. Η δράση που ξεκίνησε ως μία ποδηλατοπορεία για την προστασία της Αρκτικής, κατέληξε σε μία γιορτή για την προστασία του περιβάλλοντος»,
δήλωσε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα κλιματικών αλλαγών και ενέργειας, στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
Πολλά ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εθελοντές μας στη Θεσσαλονίκη και τους υποστηρικτές μας στο Ρέθυμνο, που οργάνωσαν τα δικά τους Ice Ride, κάνοντας αυτή την ημέρα ακόμα πιο ξεχωριστή!
Η εμμονή σε όλο και περισσότερο πετρέλαιο έχει φέρει τον πλανήτη ένα βήμα πριν την αμετάκλητη καταστροφή, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει άλλες επιλογές, όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και ένας πιο βιώσιμος τομέας μεταφορών με επίκεντρο τον άνθρωπο - και όχι το αυτοκίνητο. Η Αρκτική και η σημασία που έχει για ολόκληρο τον πλανήτη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της άμυνας και ανάγεται σε σύμβολο για ένα ασφαλέστερο και καθαρότερο μέλλον με περισσότερη ευημερία για όλους.
Διάβασε περισσότερα και πάρε κι εσύ θέση για την Αρκτική: www.savethearctic.org
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου