Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέδριο: Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρηση σου

 
 
 
 
Την Τρίτη, 15 Οκτ 2013, στο ξενοδοχείο Αμαλία, στο Ναύπλιο, στις 10.00 (προσέλευση από 09.00) οργανώνεται το Συνέδριο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου», από τη ΜΙΛΗΤΟΣ, σε συνεργασία με την mscomm, copa*cogeca και ΙΜΕΔΕ, στα πλαίσια του έργου farmsUP!

Το έργο farmsUP! (που παραπέμπει λεκτικά στις επιχειρήσεις startUP) είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο με την Ευρ. Επιτροπή, στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, το οποίο μελέτησε, επέλεξε και προωθεί από το σύνολο των χρηματοδοτηθέντων και υλοποιηθέντων μέχρι σήμερα έργων από την ΕΕ, τα 22 έργα του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ε.Ε., τα οποία εστιάζουν κυρίως σε θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας, branding αγροτικών προϊόντων, αγροτικοτουρισμό και σε παρεμφερή με την αγροτική επιχειρηματικότητα θέματα. Τα 22 αυτά προ-επιλεγμένα έργα, παρέχουν στους αγρότες, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, απαραίτητα εκπαιδευτικά βοηθήματα και εργαλεία, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές δεξιότητες και ικανότητες των αγροτών και να τους ωθήσουν να προσεγγίσουν την παραγωγή τους, αλλά και τη διάθεση των προϊόντων τους, πιο επιχειρηματικά και άρα, πιο αποτελεσματικά.

Η ιστοσελίδα
www.farmsUP.eu παροτρύνει τους αγρότες να σκεφτούν περισσότερο ως επιχειρηματίες μέσα από «έξυπνη» αναζήτηση των έργων που ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες του κάθε αγρότη και ενός «παιχνιδιού» που δείχνει στον αγρότη ή στον ενδιαφερόμενο πόσο επιχειρηματικά σκέφτεται. Παράλληλα το site www.farmsup.eu φιλοξενεί φωτογραφικό διαγωνισμό, που περιμένει την ελεύθερη συμμετοχή όλων.

Η σωστή προετοιμασία του συνεδρίου της 15 Οκτ 2013 (ξεν. Αμαλία, Ναύπλιο, 09.00), περιλάμβανε τέσσερα εργαστήρια που έγιναν στην Αλίαρτο Βοιωτίας (17/5/2013, Κώστας Παναγιώτου), στην Κονταριώτισσα Πιερίας (10/6/2013, Δημήτρης Δαλαμήτρας), στις Σέρρες (12/6/2013, Σταύρος Δελεφέρης) και στην Σκάλα Λακωνίας (5/7/2013, Δημήτρης Σταματάκος) με συντονιστή τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη και με την υποστήριξη του κ. Στάθη Γεωργακόπουλου.

 


 
Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται: Από τα πανεπιστημιακά εργαστήρια στην αγορά (καθ. Δ. Κουρέτας), Έρευνα στην φυτική παραγωγή και οι εφαρμογές της στην αγροτική επιχειρηματικότητα (Δρ Ε. Μαλούπα), Η Ελληνική περιφέρεια είναι μοχλός ανάπτυξης (Γ. Τασσιόπουλος), Το δίκτυο των ευρωπαϊκών βιολογικών πόλεων (Θ. Σρούλιας), Αγροτική επιχειρηματικότητα: τάση ή εργαλείο ανάπτυξης; (Δ. Ραπτόπουλος), Βασικές αρχές αγροτικής επιχειρηματικότητας (Σ. Καχριμάνης), Marketing & branding αγροτικών προϊόντων (Μ. Στάγκος), Ανάπτυξη προϊόντων αγροτουρισμού (Δ. Μιχαηλίδης) και mentoring για γυναίκες αγρο-επιχειρηματίες (Δρ Σ. Πρωτόπαπα), ενώ Ιστορίες Αγροτικής Επιτυχίας θα περιγράψουν οι: Δρ Α. Τσιάντη, ο κ. Α. Μάρκου, ο κ. Δ. Γεώργας, ο κ. Φ. Καρέλας και ο κ. Γ. Παλυβός, με πρόβλεψη το Συνέδριο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου» να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18.00.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Συνέδριο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου», που θα γίνει την Τρίτη, 15 Οκτ 2013, στο ξενοδοχείο Αμαλία, στο Ναύπλιο, στις 10.00 (προσέλευση 09.00), αρμόδιος ο κ Σ. Γεωργακόπουλος,:
georgakopoulos@militos.org, 210 6772129.

 
 
πηγή: http://www.back-to-nature.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου