Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ): Casus belli για την Ελλάδα η παραχώρηση της ονομασίας «φέτα» στον Καναδά

                       

ΣΕΚ: Casus belli για την Ελλάδα η παραχώρηση της ονομασίας «φέτα» στον ΚαναδάΟ Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Πεβερέτος Παναγιώτης και ο Αντιπρόεδρος κ. Γίτσας Ελευθέριος συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τις διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με τον Καναδά στα πλαίσια της σύναψης Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου και ιδιαίτερα όσον αφορά το θέμα της φέτας.
Υπενθυμίζεται ότι για τη φέτα ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία στο Κολέγιο των Επιτρόπων να δίνεται η δυνατότητα στον Καναδά  για πώληση τυριών από αγελαδινό γάλα με την ονομασία φέτα και στην Ε.Ε.
 
 
Στη συνάντηση  αυτή συμφωνήθηκε:
 
-Για την Ελλάδα αποτελεί Casus belli να γίνει κάτι τέτοιο διότι θα είναι καταστροφικό για την αιγοπροβατοτροφία της χώρας και την εθνική οικονομία.
-Ο συντονισμός των ενεργειών για να ανατραπεί η καταστροφική για τα συμφέροντα της χώρας μας εξέλιξη. 
 
Σημειώνεται ότι ο ΣΕΚ έχει ενημερώσει για το θέμα αυτό τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χαρακόπουλο, το Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΑΤ κ. Μελά και τους ευρωβουλευτές.
 
Ο ΣΕΚ ήδη εργάζεται προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός ισχυρού lobbying στα Ευρωπαϊκά Όργανα, ακόμη και νομική παρέμβαση, αν και θεωρεί ότι το θέμα είναι άκρως πολιτικό, με τελευταίο όπλο την άσκηση veto.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου