Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πήλιο. Παρέμβαση στην Μακρινίτσα για το κλάδεμα αιωνόβιων πλατανιών

 
Πλάτανος
 
 
Επιχείρηση για τον καθαρισμό των αιωνόβιων πλατανιών, από ξερά και επικίνδυνα κλαδιά, στο χώρο στάθμευσης της Μακρινίτσας, στη θέση «Μπράνη», πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας και το Πολυδύναμο Τμήμα Πορταριάς.

Τα ξύλα που προέκυψαν από τα κλαδέματα διανεμήθηκαν σε κατοίκους της Μακρνίτσας, σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια, για τις ανάγκες θέρμανσης ενόψει του χειμώνα.
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε, συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα στο χώρο στάθμευσης της Μακρινίτσας όπου κόπηκαν 4 ξερά δένδρα από τον κορμό τους και επίσης κλαδεύτηκαν 5 πλατάνια, τα ξερά κλαδιά  των οποίων ήταν επικίνδυνα για τους πολίτες και τα οχήματα.
Οι εργασίες έγιναν από ειδικό καλαθοφόρο όχημα, παρουσία στελεχών της Δ.Ε.Η., καθώς αρκετά από τα κλαδιά είχαν φθάσει στο ύψος των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος και υπήρχε κίνδυνος να σημειωθεί ατύχημα.
Ακολούθησαν άμεσα, από το προσωπικό του Πολυδύναμου Τμήματος Πορταριάς, εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του χώρου ώστε να είναι προσβάσιμος και ασφαλής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
 
Να σημειωθεί ότι η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψη τουριστών από τα δυο μεγάλα κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο λιμάνι του Βόλου την Τρίτη και, όπως είναι γνωστό, 300 εκ των επιβατών επέλεξαν τη Μακρινίτσα ως εκδρομικό προορισμό.
Τόσο ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Π. Πελεκάνος, όσο και ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ. Γκουντέλιας, υπογράμμισαν τη συμβολή του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας και συγκεκριμένα του Προέδρου Δ. Πέτση, ο οποίος συνέδραμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην όλη προσπάθεια. Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης, τα ξύλα μοιράστηκαν σε κατοίκους του χωριού για το χειμώνα.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες παρέμβαση κοπής των χόρτων και καθαρισμού κατά μήκος του οδικού δικτύου, από το ύψος της Επισκοπής έως και την Πορταριά, ενόψει της 33ης Ανάβασης Πορταριάς που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου