Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Υπό κράτηση στην Ρωσία τα μέλη της Greenpeace

 
 
 
 
Υπό κράτηση τουλάχιστον για ένα δίμηνο θα παραμείνουν οκτώ από τα 30 μέλη της Greenpeace που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία. Δύο από τους συλληφθέντες είναι ρωσικής καταγωγής. Ο ένας είναι φωτογράφος και ο άλλος περιβαλλοντολόγος.
 
Το δικαστήριο του Μούρμανσκ έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση για να γίνει περαιτέρω έρευνα και αρνήθηκε στους κατηγορούμενους να πληρώσουν εγγύηση.
Θα ακολουθήσει αντίστοιχη διαδικασία και για τα υπόλοιπα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης, που μπορεί να κατηγορηθούν ακόμη και για πειρατεία. Ο περιβαλλοντολόγος, Ρομάν Ντολγκόβ, από το ειδικό κελί στην αίθουσα του δικαστηρίου μίλησε για την υπόθεση.
 
«Η χρήση όπλων ή η απειλή χρήσης όπλων, είναι εντελώς παράλογη. Η Greenpeace ειναι ένας ειρηνικός οργανισμός που δεν δρα βίαια. Κανένα μέλος της στον κόσμο δεν έχει χαρακτηριστεί εγκληματίας, ή τρομοκράτης, ή εξτρεμιστής», σημείωσε.
Την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της Greenpeace επιχείρησαν να εισέλθουν σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου της Gazprom. Ωστόσο συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές. Ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είπε ότι δεν είναι πειρατές, αλλά σημείωσε πως παραβίασαν τη ρωσική νομοθεσία.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου