Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεία. Υδροστρόβιλοι στην Κουρούτα και ζημιές από την κακοκαιρία


 
hydrostrovilos1aΣφοδρή καταιγίδα στην Ωλένη - Ζημιές από το χαλάζι - Πτώσεις δέντρων
 
Κακοκαιρία επικρατεί σε αρκετές περιοχές της Ηλείας από το μεσημέρι της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου με κατα τόπους ισχυρές καταιγίδες. Μάλιστα στην θαλάσσια περιοχή της Κουρούτας περίπου στις 5.30 με 5.40 σημειώθηκαν δύο υδροστρόβιλοι, όπως τους κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του ilialive.gr. Το φαινόμενο καταγράφηκε και από την μετεωρολογική κάμερα του metar.gr της Κουρούτας στη λήξη του. 

Σφοδρή καταιγίδα σημειώθηκε στην Ωλένη, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Μαγούλα να καταγράφει περισσότερα από 40 χιλιοστά ύψος βροχόπτωσης. 

Μάλιστα στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων κυρίως στην περιοχή του Μουζακίου, ενώ στο χώρο της εμποροπανήγυρης του Βάραγκα, από τον σφοδρό άνεμο παρασύρθηκε ένα μεταλλικό στέγαστρο. Στο Χειμαδιό υπάρχουν αναφορές για μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από ισχυρή χαλαζόπτωση στην περιοχή και τη δυνατή βροχή.

Δέντρα έπεσαν και στην περιοχή της Κρέστενας στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσία προς το Κάτω Σαμικό. Εκεί μάλιστα υπήρξε και ατύχημα όταν διερχόμενο ΙΧ έπεσε πάνω στο Πυροσβεστικό όχημα που είχε μεταβεί για την κοπή των δέντρων.

Πυρκαγιές από κεραυνούς ξέσπασαν στο Παλαιοχώρι της Γαστούνης και στο Περιστέρι Αμαλιάδας, χωρίς όμως να επεκταθούν και κατασβήστηκαν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Γενικότερα τόσο στην βόρεια όσο και στη νότια Ηλεία, στα πεδινά και στα ορεινά, σημειώθηκαν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν και στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, κυρίως μετά τις έξι το απόγευμα που κορυφώθηκαν τα καιρικά φαινόμενα.

Από την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου επιστρέφουμε με τις τακτικές αναλυτικές προγνώσεις καιρού Ηλείας εδώ στο ilialive.gr.  Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου