Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ανακοίνωση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη νεκρή αρκούδα στην περιοχή του Γ.Ε.Ο.Καστοριάς

 
 
 
 
Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε ότι στην περιοχή του παραλίμνιου επαρχιακού δρόμου στην Καστοριά, στην περιοχή της  Γεωργικής  Εταιρείας Οπωροκηπευτικών (ΓΕΟΚ), εντοπίστηκε νεκρή αρκούδα.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης μετέβη άμεσα στο σημείο παρουσία δύο υπαλλήλων του τοπικού δασαρχείου και της τροχαίας όπου πράγματι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες.
 
Το άτυχο ζώο βρισκόταν παραπλεύρως του δρόμου μέσα σε θάμνους χωρίς να ειναι διακριτό απο το οδόστρωμα. Κατα την πρώτη εξέταση της νεκρής αρκούδας ήταν εμφανείς οι εκδορές με πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι και στη λεκάνη, κάτι που υποδηλώνει ότι ο θάνατος προήλθε απο πρόσκρουση με διερχόμενο όχημα. Μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση βρέθηκαν αντικείμενα βαρέως τύπου αυτοκινήτου (πιθανότατα φορτηγού).
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ατύχημα είχε γίνει τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα από τον εντοπισμό του, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε την αρκούδα είχε αποχωρήσει από το σημείο χωρίς να αναφέρει το περιστατικό…

Η άτυχη αρκούδα ήταν νεαρό ενήλικο θηλυκό ζώο βάρους περίπου 150 κιλών. Μάλιστα η εικόνα των θηλών του ζώου μαρτυρούσε ότι θήλαζε μικρό ή μικρά. Δυστυχώς αν και έγινε έρευνα στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποιο αρκουδάκι στην περιοχή. Άλλωστε είχαν περάσει και πολλές ώρες από την ώρα του ατυχήματος… 
 
Υπενθυμίζεται ότι τα αρκουδάκια ζουν με τη μητέρα τους 2-3 χρόνια και εάν χωριστούν μέσα σ’ αυτό το διάστημα τότε η επιβίωσή τους καθίσταται πολύ δύσκολη.
Το νεκρό ζώο απομακρύνθηκε με όχημα του Δήμου Καστοριάς παρουσία του δασαρχειου και μεταφέρθηκε σε ειδικό μέρος όπου και έγινε η ταφή σύμφωνα με τις υγεινομικές προβλέψεις του νόμου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου