Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η μάχη του ακτινιδίου στον κάμπο της Άρτας


     
AKTINIDIA ARTAΝωρίτερα από τον κατάλληλο χρόνο και χωρίς άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησε η συγκομιδή ακτινιδίων στον κάμπο της Άρτας, η οποία προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Η πρόωρη συγκομιδή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και απειλεί μεσοπρόθεσμα τις συνολικές καλλιέργειες καθώς η υποβάθμιση του προιόντος μπορεί να επαναλάβει τη θλιβερή ιστορία με τα πορτοκάλια.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στον κάμπο της Άρτας κατεβαίνουν βουλγάρικα φορτηγά τα οποία φορτώνουν νύχτα στα χωράφια. Και οι παραγωγοί πουλάνε άγουρα τα προιόντα καθώς εξασφαλίζουν καλύτερη τιμή από εκείνη που ενδεχομένως θα έπαιρναν αν περίμεναν λίγες μέρες να πουλήσουν στην ώρα τους και με την έγκριση των υπηρεσιών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχει απευθύνει τις σχετικές εκκλήσεις και από την πλευρά της δεν προχωρά στην έκδοση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων ωστόσο αυτό δεν εμποδίσει μερίδα των παραγωγών να κινείται με τους δικούς της κανόνες. Απέναντί της βέβαια βρίσκει άλλους παραγωγούς οι οποίοι προχώρησαν και σε έγγραφες καταγγελίες βλέποντας τον κίνδυνο να βρίσκεται προ των πυλών.

Ωστόσο τα βουλγάρικα αυτοκίνητα εξακολουθούν να φορτώνουν νύχτα, να μεταφέρουν σε ψυγεία τα ακτινίδια και στη συνέχεια να τα εξάγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όχι όμως ως ελληνικά.
Η τακτική αυτή ενέχει πολλούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους παραγωγούς όσο και για την περιοχή καθώς το ακτινίδιο περιλαμβάνεται στο Ηπειρωτικό καλάθι.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου