Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης υποστηρίζει δράσεις σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

 
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ υποστηρίζει δράσεις σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειαςΗ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συμμετέχοντας ως εταίρος στο έργο ELIH-MED - Energy Efficiency in Low-income Housing in the Mediterranean / Ενεργειακή αποδοτικότητα σε κοινωνικές κατοικίες της Μεσογείου, μαζί με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), πραγματοποιεί μια πιλοτική εφαρμογή ενεργειακής αναβάθμισης στα 5 κτήρια των Φοιτητικών Εστιών του ΔΠΘ στην Κομοτηνή.
 
Στο πλαίσιο του έργου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 θα τοποθετήσει περίπτερο ενημέρωσης στην πλατεία Ειρήνης, στην Κομοτηνή. Το περίπτερο με τίτλο «Live Green» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι και θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
 
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα εικονικό πράσινο σπίτι, να λάβουν συμβουλές σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, να παρακολουθήσουν σχετικό video και να πληροφορηθούν για την πιλοτική εφαρμογή για την ενεργειακή αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών στην Κομοτηνή.
 
Τέλος οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να απασχοληθούν και να ενημερωθούν μέσα από το παιχνίδι ετοιμάζοντας κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά υπό την καθοδήγηση ειδικής εκπαιδεύτριας. Καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί μια από τις δυο βασικές δομές διαπαιδαγώγησης θεωρείται σημαντική η καταρχήν ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης και εξοικονόμησης ενέργειας.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου