Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο “δρόμος του κρασιού κατά μήκος του Δούναβη” στρέφεται στην ευρωπαϊκή αγορά

 
 
Ο “δρόμος του κρασιού κατά μήκος του Δούναβη” στρέφεται στην ευρωπαϊκή αγοράΣτην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και αυτές των χωρών των Βαλκανίων, στρέφεται το ενδιαφέρον του έργου “Ο δρόμος του κρασιού κατά μήκος του Δούναβη”, που αφορά την προώθηση περιοχών, “πλημμυρισμένων” από αμπελώνες ως τουριστικό προϊόν.
Μάλιστα, τα κρασιά της περιφέρειας Μεχεντίντι (νοτιοδυτική Ρουμανία) “ταξιδεύουν” στο εξωτερικό μέσω του συγκεκριμένου έργου και δημοσιογράφοι από τη Γερμανία και τη Σερβία προσκλήθηκαν στους αμπελώνες για να “μυηθούν” στην οινοπαραγωγή, αλλά και τη φυσική ομορφιά των παρόχθιων περιοχών κατά μήκος του Δούναβη.
 
Ο συντονιστής του έργου Ίον Γκιρνίτα δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων “Agerpres” πως στόχος του έργου είναι η προσέλκυση τουριστών στην περιφέρεια Μεχεντίντι. Οι επισκέπτες, πρόσθεσε, θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν ποιοτικό κρασί, να θαυμάσουν ιστορικά αξιοθέατα και να κάνουν ένα “ταξίδι” βασισμένο στη γευσιγνωσία του κρασιού.
 
Οι δημοσιογράφοι από τη Γερμανία και τη Σερβία, που θα επισκεφθούν την περιφέρεια, θα δοκιμάσουν - μεταξύ άλλων - κρασιά Ροζέ, ποικιλίας Καμπερνέ, παραγωγής του 2011, που απέσπασε τιμητικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου