Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αιτωλοακαρνανία - Τριχωνίδα. Το συγκριτικό πλεονέκτημα αναδεικνύει μια ιδιωτική πρωτοβουλία


wakeboard στον παράδεισο της τριχωνίδας
  
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι τέταρτοι αγώνες TRIXONIAN WAKEBOARD CUP στη λίμνη Τριχωνίδα. Η διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου Αγρινίου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ», επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκί, με στόχο την προώθηση του θαλάσσιου σκί, αλλά και την προβολή του μοναδικού φυσικού τοπίου της Λίμνης Τριχωνίδας. Στη διοργάνωση πήραν μέρος 20 αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος, όπως από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάρο, τα Γιάννενα, τη Κέρκυρα, την Πάτρα και το Αγρίνιο.

TRIXONIAN WAKEBOARD CUPΟ πρόεδρος του «Τρίτωνα» Κ. Πιστιόλας μετέφερε σε δηλώσεις του στο ΑγρίνιοCulture.gr τις εντυπώσεις των αθλητών από την διοργάνωση και την Τριχωνίδα. «Μας μιλάνε για έναν από τους καλύτερους στίβους στην Ευρώπη. Συγκρίνεται με αμερικάνικες λίμνες, όσον αφορά την ποιότητα του νερού άρα και τη βοήθεια των αθλητών να κάνουν μεγάλα ρεκόρ. Είναι τεράστια η διαφορά από τη θάλασσα αλλά και άλλες λίμνες στην Ελλάδα γιατί δεν έχουν είναι μεγάλο βάθος και τον όγκο νερού που χρειάζεται. Μάλιστα ο πρωταθλητής από την Πάρο» προσθέτει ο κ. Πιστιόλας «μας έλεγε ότι η Τριχωνίδα όσον αφορά την ποιότητα του νερού δεν συγκρίνεται και με τη πίστα στον Αχελώο, που μέχρι πρόσφατα διεκδικούσε τα πρωτεία».

Ωστόσο αν και το εγχείρημα πραγματώνεται από το «Τρίτωνα» τέσσερα χρόνια τώρα με επιτυχία, δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί μόνιμες εγκαταστάσεις στην Τριχωνίδα ενώ αυτές που υπάρχουν στην τεχνητή λίμνη Στράτου έχουν αφεθεί στην τύχη τους… με την ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζουν μια τραγική εικόνα… Παρ΄ όλα το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής και στη Τριχωνίδα και στον Στράτο παραμένει. «Εμείς είμστε εθελοντές ιδιώτες -εγώ πιστεύω πάρα πολύ στον εθελοντισμό, στην κοινωνία και την αρωγή- οι κοινωνίες μόνες τους μπορούν να αποκτήσουν τη συνεκτικότητα και να διεκδικήσουν αυτά που τους πρέπει. Αν ήταν να το έχουν κάνει οι δημόσιες αρχές ή το πολιτικό σύστημα, θα το είχαν κάνει. Προφανώς δεν το πιστεύουν, προφανώς δεν τους ενδιαφέρει» σχολιάζει σχετικά στο ΑγρίνιοCulture.gr πρόεδρος του «Τρίτωνα» Κ. Πιστιόλας.

TRIXONIAN WAKEBOARD CUP«Το «ζητούμενο» του «Τρίτωνα» προσθέτει ο Κ. Πιστιόλας «έχει δυο στόχους. Ο ένας στόχος είναι πολύ γρήγορα να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και να διεκδικήσουμε μόνοι μας στη διεθνοποίηση ενός αγώνα στην Τριχωνίδα. Ο στόχος αυτός είναι να γνωρίσει όλη η Ευρώπη την Τριχωνίδα και αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον. Ο δεύτερος στόχος είναι να μάθουμε στους ντόπιους ότι η λίμνη προσφέρεται για να κολυμπήσουν και όχι μόνο για να τη βλέπουν. Άρα το γεγονός ότι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του έτους βλέπεις κολυμβητές και μικρά παιδιά να έρχονται εδώ αντί να πάνε στη θάλασσα, σημαίνει ότι σιγά – σιγά αυτός ο στόχος πραγματώνεται. Άρα οι ευθύνες δεν είναι μόνο στους διοικούντες είναι και σε εμάς τους ίδιους. Εγώ θα ασχοληθώ με τις δεύτερες περισσότερο». Kαι καταλήγει λέγοντας ότι «υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να βοηθήσουν, υπάρχει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος που πρόσφατα δραστηριοποιείται και μάλλον σύντομα θα δούμε και ένα «πανί» μέσα στη λίμνη»…

Συμπέρασμα: ότι μόνο με το να αφεθεί ελεύθερη η ιδιωτική πρωτοβουλία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε…


πηγή: http://www.agrinioculture.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου