Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων

    
                             
Έρχεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φυτοφαρμάκωνΜε νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα στο οποίο θα υπάρξει πρόνοια για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων, προσπαθούν στο ΥΠΑΑΤ να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που εκτοξεύει το κόστος παραγωγής. Αυτό αποκάλυψε στη βουλή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Χαρακόπουλος είπε στη βουλή: «Για τα φυτοφάρμακα, το θέμα το γνωρίζουμε και επιχειρούμε να το αντιμετωπίσουμε οριστικά. Θα υπάρχει πρόνοια στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει σύντομα το Υπουργείο μας για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».
 
Θυμίζουμε πως αρκετούς μήνες πριν ο κ. Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για τον ορισμό Φορέα δημιουργίας, ενημέρωσης και τήρησης της ηλεκτρονικής καταχώρησης των Ειδικών Εντύπων Πώλησης Γεωργικών Φαρμάκων.
 
«Η ηλεκτρονική εφαρμογή καταγραφής της λιανικής πώλησης των γεωργικών φαρμάκων θα συμβάλει ουσιαστικά στην ορθή διαχείριση των γεωργικών φαρμάκων.
 
Η συλλογή δεδομένων θα παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διακίνηση των γεωργικών φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Ενώ το ΥπΑΑΤ θα έχει στη διάθεσή του αξιόπιστα στοιχεία, ανά καλλιέργεια και φυτοπροστατευτικό προϊόν, καθώς η καταγραφή θα γίνεται τη στιγμή της πώλησης των γεωργικών φαρμάκων.
 
Παράλληλα, θα καταστεί δυνατόν να περιοριστεί η πώληση γεωργικών φαρμάκων μόνο σε επαγγελματίες χρήστες κατόχους πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης τους. Μάλιστα, στους αγρότες, χρήστες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων θα χορηγείται αντίγραφο του Ειδικού Εντύπου Πώλησης, όπου θα καταγράφουν τη χρήση των προϊόντων, ώστε στους μετέπειτα ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διαπιστώνεται η ορθολογική ή μη χρήση του προϊόντος.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής έγινε από την αρμόδια Διεύθυνση Πληροφορικής του ΥπΑΑΤ, χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση», ανέφερε τότε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου