Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Φλόγα φυσικού αερίου έκαψε 7.500 ωδικά πτηνά

 
 


Πάνω από 7.500 ωδικά πτηνά πέθαναν την περασμένη εβδομάδα ενώ πετούσαν πάνω από μια γιγάντια φλόγα φυσικού αερίου στην πόλη του Αγίου Ιωάννη, στο Νέο Μπράνσγουικ στον Καναδά.

Εκτιμάται ότι τα μεταναστευτικά πουλιά, μεταξύ των οποίων και απειλούμενα είδη, πέταξαν πάνω από τη φλόγα του εργοστασίου υγροποιημένου φυσικού αερίου «Canaport LNG», μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου.

Όπως γνωστοποιήθηκε, πρόκειται για ένα εξαιρετικά περίεργο περιστατικό κατά το οποίο η φλόγα προσέλκυε τα πτηνά όπως το φως τις νυχτοπεταλούδες. «Τα πουλιά περικύκλωναν τη γιγάντια φλόγα και φυσικά με τόσο υψηλές θερμοκρασίες δεν χρειαζόταν να πλησιάσουν πάρα πολύ για να καούν», δήλωσε ο Don McAlpine, επικεφαλής Ζωολογίας στο Μουσείο του Νέου Μπράνσγουικ.

Στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη, γεγονός που πιθανότατα συνέβαλε στο ατύχημα. Ο πύργος που καίει η φλόγα έχει ύψος 30 μέτρα και το μέγεθος της φλόγας ποικίλλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Οι εργάτες ξέσπασαν σε κλάματα το Σάββατο, όταν αντίκρισαν τα νεκρά και τραυματισμένα πουλιά. Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται και σήμερα.
 
 
 
πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου