Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«Πάντρεμα» πολιτισμού, παράδοσης, τουρισμού, και Κρητικών προϊόντων

   
 
«Πάντρεμα» πολιτισμού, παράδοσης, τουρισμού, και Κρητικών προϊόντωνΤο ΄΄πάντρεμα΄΄ του πολιτισμού, της παράδοσης, του τουρισμού, και των Κρητικών προϊόντων, είναι ο κύριος στόχος των τετραήμερων εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν 26, 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου από την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου και την συνδιοργάνωση των δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Φαιστού, Χερσονήσου.
Στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, στις 25 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν σε πλατείες με κεντρική την έκθεση Κρητικών προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης στην Πλ. Ελευθερίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες που εργάστηκαν σκληρά για την προετοιμασία του φεστιβάλ - αριθμητικά ξεπερνούν τα 3.000 άτομα- αλλά και τους 500 περίπου εκθέτες, ανέφερε ότι, «οι εκδηλώσεις που ενώνουν τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ντόπια προϊόντα και τον τουρισμός μας, απευθύνονται στους επισκέπτες μας, και σε όλους τους Κρητικούς» και πρόσθεσε: «Θα έχουμε επίσης ξεχωριστές εκδηλώσεις με σεφ που θα μαγειρέψουν παραδοσιακά φαγητά (Κρητική κουζίνα), το ΙΤΕ και η Περιφέρεια Κρήτης με κοινό περίπτερο όπου θα παρουσιάζεται διαδραστικά το τουριστικό μας προϊόν όπως συμβαίνει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, επίσης το Ενυδρείο Κρήτης μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με διάφορα πειράματα, οι αγγειοπλάστες μας θα φτιάξουν ένα πυθάρι 'γίγαντα' , το ρακοκάζανο θα προσφέρει ρακί, και όλα αυτά θα διανθίζονται με πολλές μουσικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα Κρητικής, έντεχνης μουσικής και χορού».
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου τόνισε ακόμη οι εκδηλώσεις τουρισμού είναι πλέον ένας μεγάλος θεσμός, καθώς σε σχέση με πέρυσι η διάρκεια είναι μεγαλύτερη -3ήμερο πέρυσι 4ήμερο φέτος- οι εκθέτες είναι διπλάσιοι όπως επίσης τα δρώμενα θα εξελιχθούν σε περισσότερους χώρους και πλατείες.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι «με την υποστήριξη και των δήμων πραγματοποιούνται οι σημαντικές αυτές εκδηλώσεις-δράσεις. Οι πολίτες προσκαλούνται να αγκαλιάσουν το τετραήμερο φεστιβάλ τουρισμού όπου θα αναδειχθούν με το πιο γλαφυρό τρόπο το 'άρωμα' και το 'χρώμα' της Κρήτης».

Ο γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Βασίλης Εφραίμογλου δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές είπε: «στηρίζουμε ως εμπορικός σύλλογος τις εκδηλώσεις οι οποίες μεταξύ άλλων θα τονώσουν και την τοπική οικονομία».
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου